Od petka ZET-ovi tramvaji i autobusi vikendom besplatni

Piše
Petra Haleš

Nov 30, 2017

Kako bi privukao što više posjetitelja na Advent u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da će vikendom ZET-ovi autobusi i tramvaji besplatno prevoziti Zagrepčane, i to sve do 7. siječnja.

Besplatni će prijevoz vrijediti puna tri dana – od petka u podne do nedjelje u ponoć, a bez karte će se moći voziti već od 1. prosinca, na području I. tarifne zone. Zbog veće potražnje posjetitelje će svakodnevno  u adventskom razdoblju besplatno, sve do ponoći, prevoziti i uspinjača na Gornji grad.

Hoće li se moći i besplatno parkirati u predgrađu te tako osloboditi gradsko središte automobilima, kao i prošle godine, još nije službeno potvrđeno. Nema razloga, kažu iz Zagrebačkog holdinga, da i ove godine ne bude osigurano besplatno parkiranje uz istočnu i južnu stranu Zagrebačkog velesajma te uz okretište tramvaja u Dubravi u Aveniji Gojka Šuška.

Svega nekoliko dana do paljenja prvih lampica u subotu, čime će se otvoriti nova sezona Adventa, sve je već gotovo spremno. Neke kućice, poput onih na Cvjetnom trgu i u Bogovićevoj, već rade. U toj ulici, najavio je gradonačelnik, bit će “više zraka” jer neće biti dva, već jedan red kućica. I glavni trg, koji je prethodnih godina krasio veliki šator, bit će “prozračan”.

Izvor: Večernji list

Komentari