Imate previše aplikacija na mobitelu? Upoznajte Phone Shui

Piše
Lorena Sikavica

Mar 20, 2018

HMD Global, dom Nokia telefona, svijetu je nedavno predstavio novu filozofiju: Umjetnost Phone Shui – satiričnu veerziju Feng Shui filozofije koja tumači prednost življenja bez viška: život sa svim što vam istinski treba i bez čega što vam ne treba.

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj nam pokazuje da su i naši sugrađani spremni na prihvaćanje ove filozofije 32% ispitanika smatra kako imaju previše aplikacija na svom telefonu. Isti postotak 32% ispitanika smatra kako im je život previše kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti. Slučajnost?

Aapo Hämälänanainen misli da nije! S obzirom da čak 67% ispitanika tvrdi da ih kod telefona najviše frustrira situacija kad im iscuri baterija, biti će oduševljeni činjenicom da Nokia pametni telefoni s ažurnim i uvijek najnovijim Androidom optimiziraju korištenje baterije, a čista verzija Androida nema u sebi nepotrebnih aplikacija koje rade u pozadini.

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio, čistim.

Nokijini pametni telefoni napravljeni su da traju i dizajnirani da djeluju. Ne dolaze s predinstaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja, a što produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona. Nokia telefoni pružaju najčišće, sigurno i ažurirano Android iskustvo u cijelom portfelju pametnih telefona.

Evo nekoliko stvari na koje biste trebali paziti ako želite prihvatiti Phone Shui način življenja:

  • Mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju. Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea.
  • Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaš mobitel. Redovito ažurirajte vaš uređaj i brišite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koje vam ne trebaju.
  • Nadogradnje za operativni sustav se redovito objavljuju, no da li ih uvijek instalirate? Korištenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaš uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi.

Komentari