UVATI VITAR – bike maraton

Piše
Mateo Galić

Mar 09, 2018

XCM maraton “Uvati vitar” je rekreativna biciklistička utrka što znači da za sudjelovanje nije potrebna nikakva licenca. 

Ukoliko ste zaljubljenik u bicikle i prirodu ovo nemojte nikako propustiti. U mjestu Sutivan, na otoku Braču, u vremenu od 18.-20.05. održati će se bike maraton pod interesantnim nazivom “UVATI VITAR”. Organizator maratona je TZO Sutivan i općina Sutivan u suradnji s biciklističkim magazinom Biker, a pobjednicima su osigurane vrijedne nagrade.

CM maraton “Uvati vitar” je rekreativna utrka što znači da za sudjelovanje nije potrebna nikakva licenca. To naravno ne znači da i vrhunski natjecatelji neće doći na svoje. Za njih je, kao i za sve one koji “vole duge pruge” pripremljena atraktivna staza vjetrovitog naziva “Bura”, dugačku 70 km. Svojim atraktivnim single trail dionicama, brzim spustevima, zahtjevnim usponima te tehničkim dijelovima, ne sumnjamo da će vas doslovce ostaviti bez daha.

Za naprednije rekreativce koji su neodlučni mogu li dugo ili bi nešto kratko, pripremljena je staza “Vitar”, dužine 40 km. Dovoljno duga da vas umori, dovoljno kratka da vas ne ubije.

Staza “Bonaca” dužine 20 km osmišljena je za sve one željne ležernije vožnje s “pogledom”.

Pravila utrke možete vidjeti ovdje, a ostale informacije možete vidjeti na ovom linku.

Komentari