Uz aplikaciju e-learning lakše do vozačke dozvole

Piše
Vedran Mikulić

Mar 23, 2018

Dosad je gotovo 70.000 ljudi skinulo hrvatsku aplikaciju koja polaganje vozačkog ispita čini jednostavnijim.

Riječ je o e-learning aplikaciji za iOS i Android uređaje koju je kreirao stručni tim tvrtke DD3D u suradnji s Autoškolom Stubica, na čelu s Ivanom Rusanom i Porsche Croatijom.

Screenshot_20180323-124921

Interaktivna online platforma nudi izravan i jednostavan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila, a namijenjena je kandidatima koji se pripremaju za polaganje vozačkog ispita. Aplikacija isto tako može poslužiti provjeri znanja iskusnih vozača.

Pitanja su popraćena simulacijama različitih situacija u prometu, a 3D simulacije prikazuju prometne situacije u kojima bi se svaki vozač mogao naći u stvarnome svijetu. Aplikacija, navodi se, na najbolji način olakšava učenje pravila vožnje, educira o prometnoj kulturi te korisnike priprema na sve moguće izazove na cesti.

Screenshot_20180323-124856

Prema Rusanu, podatak da je aplikacija do sada preuzeta skoro 70.000 puta znači da ju je gotovo svaki polaznik autoškola u Hrvatskoj preuzeo na smartphone.

Aplikacija će uskoro doživjeti još dva izdanja: Facebook aplikacija koja će svim autoškolama u Hrvatskoj biti ponuđena besplatno, kao i web aplikacija osmišljena za predavanja u autoškolama.

Projekt podržavaju i voditelji programa “Prometna Učilica”, koji surađuju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, MUP-om, Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa i CARNetom.

Komentari