Jesmo li otkrili Tajnu ludog znanstvenika?

Piše
Ana Leko

svibnja 21, 2016

Šest članova ekipe, jedna soba, milijun zagonetki, bezbroj lokota, mnoštvo formula i samo jedan zadatak – otkriti misterij svih misterija. Je li nam uspjelo? Ili nije? Ili možda ipak je? 🙂

U starome stanu u centru Zagreba svoj je dom i laboratorij smjestio profesor Desla koji ima preko tisuću godina. Koliko točno – nitko ne zna jer profesor postoji oduvijek. Svoju dugovječnost može zahvaliti upravo sebi i svom alkemičarskom radu s kojim je otrkio veliku tajnu za kojom tragaju mnogi znanstvenici – tajnu vječnoga života.

Profesor Desla možda će se svega nekoliko dana tako zvati, jer kroz svoj tisućljetni život ime je mijenjao nekoliko puta. Vjerojatno s vremena na vrijeme poželi malo promjene, pa često mijenja imena.

Nikada nikome nije otkrio svoju tajnu, ali je nedavno odlučio da će je pokazati onome tko to i zasluži. A takvih nije mnogo. Profesor Desla u svom je laboratoriju postavio niz zagonetki koje samo posebni mogu riješiti. A kada ih riješe, slijedi ono što si mnogi priželjkuju – vječni život i sva pamet ovoga svijeta.

Nabrijani na otkrivanje svih tajni koje se nalaze u profesorovim odajama, nas šestero iz redakcije portala x-ica.com krenulo je u istraživački pohod za koji smo imali samo sat vremena. Zatvoreni u prozračnoj velikoj radnoj sobi trebali smo riješiti niz zagonetki, odigrati nekoliko igara, riješiti niz kompliciranih formula, a sve kako bismo došli do rješenja misterija.

Photo galerija (17 slika)

Naravno, ne možemo vam sve otkriti, ali  možemo reći da smo prešli velik dio puta, pronašli skriveni laboratorij, riješili niz zagonetki i otključali mnogo lokota, ali do tajne svih tajni nismo došli. Ipak je taj zadatak bio prezahtjevan za nas. A možda i podsvjesno nismo ni htjeli doći do kraja, jer ipak – Who want’s to live forever?

To se mi samo tješimo 🙂

OK, da sad ne pretjerujemo sa svijetom mašte, vratimo se u realnost. Stan profesora Desle nalazi se u Amruševoj 8, pod imenom Labirintanje i to je jedini autorski Escape room kod nas. Vjerujte, isplati se probati.

Komentari