BEST Zagreb organizira hackathon u području umjetne inteligencije

Piše
Sanja Toljan

Nov 09, 2020

BEST Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti organiziraju za studente.

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina. Ova organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje.

1

BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

Ove godine, AIBG će se održati 4. i 5. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi.

U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna: 12 000 kn za prvo, 6 000 kn za drugo i 3 000 kn za treće mjesto.

3

Prethodnih godina natjecanje se održavalo u Stablu znanja, a ove godine, sukladno mjerama Nacionalnog stožera, natjecanje će se održati online. Želja je organizatora okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Zato se pozivaju studenti da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svake godina broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

2

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja ovdje, do 22. studenog 2020.

Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – OptimoRoute , CloudSense, Croatia osiguranje, Atron, Visage Technologies, BonsAI, Uprise i PIS (Poslovno informatički sistemi).

Uz mnoge partnere AIBG hackathon su prepoznali ZICER (Zagrebački inovacijski centar) i CroAI (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju). Velika je podrška i od godišnjih partnera – FlixBus, INA, Atron, CloudSense i Croatia osiguranje. Također, ovogodišnji projekt je podržan od strane Studentskog Zbor Sveučilišta u Zagrebu te Studentskog Centra.

Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno i nagrade su, osim za prva tri mjesta, osigurane za sve sudionike.

Komentari