Tinejdžer sam izgradio kuću za 1500 dolara

Piše
Vedran Mikulić

Oct 20, 2017

Da stambeno pitanje djeteta ne mora biti uvijek na teret roditelja pokazuje i ovaj primjer gdje je tinejdžer iz SAD-a sam izgradio kućicu za samo 1500 dolara.

Luke Thill (13) iz SAD-a počeo je graditi kućicu za sebe jer je želio imati prostor koji bi bio samo njegov.

Neobično simpatičnu ali i funkcionalnu kućicu od svega osam kvadrata Luke je gradio godinu dana u dvorištu svojih roditelja. Bez obzira na malu kvadraturu kućica ima mali dnevni boravak s televizorom i spavaću sobu u potkrovlju.

Do ideje je došao sasvim slučajno i iz dosade, a najveći problem predstavljalo mu je financiranje ovog “projekta”. Došao je na genijalnu ideju. Pomagao je susjedima u obavljanju raznih poslova u zamjenu za novac i graditeljski materijal. Jedan električar uveo mu je struju u kućicu u zamjenu za čišćenje garaže.

Fascinantan je podatak kako je čak 75 posto materijala, koje je Luke iskoristio za izgradnju, reciklirano.

“Volim minimalizam i želio sam imati vlastitu kuću bez hipoteke”, rekao je Luke i dodao kako je napravio i nekoliko video zapisa o svojoj maloj kući na koju je jako ponosan.

Luke već sada razmišlja o studentskim danima i ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tijekom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj, prenosi dontwasteyourmoney.com.

U ovom video zapisu možete pogledati kako kućica izgleda iznutra…

Komentari