Kreće studentsko natjecanje Organize Your Talk

Piše
Ana Leko

Mar 16, 2017

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već petu godinu organizira natjecanje u prezentiranju na engleskom jeziku za studente prve godine sveučilišnog studija koji su u zimskom semestru pohađali kolegij Poslovni engleski 1.

Ovakva događanja izuzetno su značajna za akademski, ali i budući profesionalni  život studenata jer podižu svijest o važnosti razvijanja komunikacijskih vještina na stranom jeziku. Studenti u svojim izlaganjima osobitu pažnju trebaju posvetiti stilu izlaganja, verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji,  korištenju engleskih fraza specifičnih za prezentacije, kvaliteti samoga sadržaja, tehničkim aspektima te ukupnoj dojmljivosti.

Također, ovakva natjecanja motiviraju studente za javna nastupanja uz razvijanje pozitivne kompetitivnosti, a primjetno je da je popularnost natjecanja među samim studentima znatno narasla u posljednjih nekoliko godina.  Istovremeno, Katedra za poslovne strane jezike vidi ovo natjecanje kao priliku za provjeru svojih nastavnih ciljeva u odnosu na suvremene akademske i poslovne potrebe.

Na natjecanju Organize Your Talk ove godine sudjeluje deset timova sastavljenih od tri do pet studenata, a zadatak im je na engleskom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Žiri, sastavljen od predstavnika hrvatskih i međunarodnih renomiranih tvrtki, profesora s Ekonomskog fakulteta i nastavnika poslovnih stranih jezika s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odabire najbolje timove i dodjeljuje prigodne nagrade.

Ove godine natjecanje su podržali Jamnica, PwC, EFZG, EY, Kraš, Henkel, Atlantic Grupa i Hrvatska udruga alumnija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a cijeli događaj organiziran je u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, kroz Europski dokumentacijski centar Knjižnično-dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Natjecanje će se održati u subotu, 18. ožujka, na Ekonomskom fakultetu, Kennedyjev trg 6, u dvorani 3.  Početak natjecanja je u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 14 sati.

Tekst: Objava za medije

Komentari