‘Bella Ciao’ i pljesak za suspendiranu dekanicu

Piše
Petra Haleš

Jul 09, 2020

Rektor Damir Boras danas na Filozofski šalje povjerenstvo koje će preuzeti upravljanje fakultetom, no ondje će ih dočekati profesori i studenti koji se tome protive. 

“Sveučilište mora bolje” – tom porukom povjerenstvo dočekuju okupljeni pred FF-om, nakon što je rektor suspendirao dekanicu Vesnu Vlahović Štetić.

Suspendiranu dekanicu dočekali su pjesmom Bella Ciao i pljeskom.

“Živio Filozofski, Filozofski je naš!”, uzvikuju studenti koji su sjeli pred ulaz u zgradu Fakulteta.

Podsjetimo, zagrebački rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

koki

Oglasila se jučer i smijenjena Vesna Vlahović Štetić.

“Mojom suspenzijom Rektor Boras je preuzeo odgovornost za destabilizaciju Filozofskog fakulteta a time i Sveučilišta u cjelini i morat će se nositi s posljedicama. Što se povoda za suspenziju tiče, voljela bih da mi hrvatsko pravosuđe razložno objasni kako dekanica jednog fakulteta može mobingirati prorektora koji je ujedno najmoćniji čovjek na Sveučilištu.

ffn1

Profesor Neven Jovanović u razgovoru za N1 podsjeća na kronologiju: “Rektor Boras je već jednom umirovio svog dekana Previšića kako ga Fakultet ne bi uspio smijeniti, a sada se poziva na mobbing nad čovjekom koji je u tom trenutku bio prorektor. Sve je počelo nakon što smo počeli propitivati znanstveni rad Ante Čovića. Meni nije jasno kako slabiji može vršiti mobing nad jačim”, kaže Jovanović.

Izvor/foto: n1info

Komentari