Međunarodni dan pismenosti

Piše
Mateo Galić

Sep 07, 2017

Povodom Međunarodnog dana pismenosti Hrvatsko čitateljsko društvo organizira stručni skup, okuplja stručnu javnost i potiče rasprave o pismenosti i dobrobiti čitanja.

Hrvatsko čitateljsko društvo je nevladina neprofitna udruga koja se bavi poticanjem i istraživanjem čitanja i pismenosti. Društvo je pokrenulo brojne projekte koji jačaju predčitateljske vještine djece i ranu pismenost.

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna i tim povodom svake godine Hrvatsko čitateljsko društvo organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanjem rasprava o pismenosti i dobrobiti čitanja, a podsjeća i na to da je u Republici Hrvatskoj nepismeno preko 30 000 osoba.

Ovogodišnji stručni skup organizira se pod nazivom Stručni skup “Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba”, a održat će se 8. rujna u velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb, od 9:30 (okupljanje sudionika) do 15 sati.

Ciljevi skupa: razvoj digitalne pismenosti i poticanje čitatelja na aktivno i kritičko čitanje u duhu vremena u kojem živimo; predstavljanje djelotvornih programa koji motiviraju i potiču digitalnu pismenost kod djece, mladih i odraslih; poticanje suradnje svih sudionika uključenih u programe poticanja pismenosti.

Komentari