Zagreb Advent Run okupio više od 3000 sudionika

Piše
Mateo Galić

Dec 09, 2019

U nedjeljno jutro predivan, blagdanski ukrašen centar Zagreba postao je još šareniji i veseliji kada je 3150 sudionika u maštovitim kostimima zajedno potrčalo ispred hotela The Westin Zagreb.

Time je obilježen početak četvrte po redu, najšarenije i najzabavnije humanitarne utrke Zagreb Advent Run. Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić. Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

1

Ovogodišnje izdanje najveselije zagrebačke utrke koja podiže atmosferu Adventa okupilo je nevjerojatnu brojku od 3150 sudionika iz čak 34 zemlje. Već prošlogodišnje izdanje pozicioniralo je Zagreb Advent Run kao jednu od najvećih adventskih utrka u ovom dijelu Europe, a zanimljivo je da je utrka jedino sportsko događanje u sklopu zagrebačkog Adventa.

2

Najbrži muški trkač bio je Silvije Tomas, a istrčao je 5 kilometara za 15:14. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Tea Faber koja je istrčala istu trasu za 18:10. Najbrže vrijeme na 10 kilometara – 32:57 imao je Blaž Car Pavlić. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme – 35:02 u ženskoj konkurenciji.

3

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba, izvrsnoj organizaciji, razumijevanju svih građana i trudu volontera, cjelokupna manifestacija prošla je besprijekorno. Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke.

4

Kao i prijašnjih godina, Zagreb Advent Run u skladu s blagdanskim duhom darivanja, ima i humanitarnu notu. Ove godine cilj je bio podići razinu svijesti o važnosti cjelogodišnjeg odgovornog ponašanja na suncu. Dio sredstava od kotizacija utrke ove godine donirat će se udruzi Zdravi pod suncem. Cilj donacije je da udruga pokrije troškove organizacije besplatnih preventivnih pregleda u krajevima u kojima postoji deficit dermatologa. Također, svi koju su se dan prije utrke prijavili za besplatne preventivne preglede madeža, imat će prilike doći na pregled u dogovorenom terminu.

5

Organizatori Millenium promocija i Run Croatia zahvaljuju svim sudionicima, volonterima te građanima koji su podržali Zagreb Advent Run te ju pretvorili u omiljenu zagrebačku utrku. „Iznimno smo sretni i ponosni na ovu prekrasnu atmosferu i rekordan odaziv trkača i hodača koji su se odlično kostimirali i ove godine. Još jednom hvala svima što su se odazvali i podržali borbu protiv melanoma“, poručuju organizatori Zagreb Advent Runa. Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani u hotelu The Westin Zagreb održan je after run party na kojem su se sudionici zasluženo opustili i zabavili uz dobru glazbu i nagradnu igru.

Komentari