Preporuke kako iskoristiti vrijeme u samoizolaciji

Piše
x-ica tim

Apr 02, 2020

Drage studentice, dragi studenti, iako se trenutno nalazimo u jednom kriznom razdoblju, na raspolaganju su vam brojne mogućnosti za kvalitetno ispunjavanje vremena kojeg provodite u svoja četiri zida.

Za vas smo istražili aktivnosti na internetu koje bi vas mogle zanimati te vam ovom prilikom preporučamo sljedeće:

 • Vjerujemo da će mnogi od vas ovo vrijeme iskoristiti za pisanje vlastitih radova i rješavanje odgođenih zadataka, kao i za čitanje razne literature. Znamo da su knjižnice trenutno zatvorene, ali ne brinite, potrebno štivo možete pronaći i na internetu. Knjižnice grada Zagreba omogućile su svojim članovima posudbu e-knjiga putem Zaki Book aplikacije. Dostupno je više od 600 naslova stoga ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Više informacija potražite na poveznici https://bit.ly/2QM45ZW. Također, Cambridge University Press nudi besplatan pristup na više od 700 svojih naslova. Detalji su na https://bit.ly/2Ujtnkh.  Ove dvije pogodnosti traju sve do kraja svibnja.
 • Za sve ljubitelje kazališta, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s 24sata svakodnevno prikazuje odabrana glazbeno – scenska djela. Svake večeri u 20 sati gledajte premijere na YouTube kanalu 24sata, a sve prikazano može se i naknadno pogledati na istome kanalu. Predstava “Tko pjeva, zlo ne misli’, balet ‘Labuđe jezero’ i opera ‘Ero s onoga svijeta’ samo su neki od naslova koje možete pogledati.
 • Iako trenutno ne možemo fizički otputovati, možemo putem interneta! Veliki svjetski muzeji nude virtualan obilazak svojeg fundusa iz vlastitog doma. Bez straha od zaraze i bez plaćanja ulaznica upoznajte se s remek djelima svjetskih umjetnika.

Poveznice na mrežna središta muzeja:

 • Van Gogh Museum, Amsterdam – https://bit.ly/3buBmR4
 • Pergamon Museum, Berlin – https://bit.ly/3amK2c7
 • National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul – https://bit.ly/3bkapzI
 • Rijksmuseum, Amsterdam – https://bit.ly/2xZzhyb
 • Musée d’Orsay, Paris – https://bit.ly/2WILba0
 • Guggenheim Museum, NY – https://bit.ly/2UhmXSH
 • British Museum, London – https://bit.ly/3aiVRQD
 • Većina nas svakodnevno koristi Google tražilicu i nailazi na oglase prilikom pretraživanja. Jeste li se ikada zapitali kako funkcionira Google Ads? Za sve one koji žele nešto dodatno naučiti, dostupan je besplatan tečaj o Google Ads oglašavanju. Nakon 11 modula i 67 jedinica kroz šest sati video lekcija očekuje vas završni ispit te certifikat o položenom tečaju. Više informacija na https://bit.ly/2QJDBs0
 • Za one koji se samo žele odmoriti i uživati u popularnim filmskim naslovima, Pickbox NOW nudi neograničen besplatan pristup svim serijama, filmovima i dokumentarcima. Registrirajte se na linku https://www.pickbox.hr/
 • Nedostaju vam društvene igre s prijateljima? Prebacite se na online platformu https://playtoy.tportal.hr/ i nastavite i dalje međusobno igrati različite igre s ekipom poput belota, šaha, čovječe ne ljuti se, šnapsa i ostalih.

Ostanite nam zdravi i veseli, zabavite se i slušajte upute Kriznog stožera civilne zaštite RH i #ostanidoma!!

Priredila Doris Mandić, studentica 3. godine studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari