Noć Knjige u Knjižnici FFOS-a

Piše
Vedran Mikulić

Apr 22, 2020

Sutra se održava manifestacija Noć knjige koja se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2012. godine 23. travnja, a u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Ove godine to će, dakako, biti virtualno slavlje kojemu je posvjedočiti kako s knjigom nema izolacije.

b

Knjižnica FFOS-a toj će se manifestaciji pridružiti dvjema izložbama fotografija pod motom #ostanidoma #umjetnostnaspovezuje #knjigekojesupromijenilesvijet:

Prva izložba – Knjige koje su promijenile svijet – posvjedočit će kolika je snaga knjige kao pokretača promjena i kolika je snaga pročitanoga teksta, istaknut će knjige koje su promijenile svijet i zauvijek ostale u sjećanju brojnim naraštajima čitatelja.

a

Druga izložba – FFOS u doba korone – zamišljena je kao “nova knjiga” koja pokazuje kako je u trenutačnim okolnostima izazvanima epidemijom koronavirusom izmijenjen život te visokoškolske ustanove. Izložba će ispričati priču o aktivnostima Fakulteta tijekom perioda samoizolacije, životu njegovih prostora bez studenata, ali i (samo)izolacijskom životu stalnoga rezidenta fakultetske Knjižnice – mačka Đive Gundulića.

c

FFOS-ove virtualne izložbe od 23. travnja uvečer bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta ovdje  i ovdje,  te na Facebook stranicama ovdje  i  ovdje.

 

Komentari