Na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu uskoro nova menza

Piše
Iva Bucić

Oct 27, 2016

Na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu opremit će se prostor i osigurati svi uvjeti za prehranu studenata koji su od početka akademske godine ostali bez menze.

Već su počeli radovi su na Učiteljskom fakultetu, a očekuje da će u naredna dva tjedna ishoditi sve potrebne dozvole i da će u funkciju biti puštena nova menza. Studentice i studenti Međimurskog veleučilišta i odsjeka zagrebačkog Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u međuvremenu neće morati odlaziti u pekare ili u restoranima uzimati radničke menije koji prosječno koštaju 25 kuna, već je za njih organiziran sustav prijevoza prehrane iz Studentskog centra Varaždin.

S obzirom na to da je dosadašnji privatni davatelj usluge, bez upozorenja i najave, prestao pružati uslugu prehrane studenata u Međimurju, nastao je veliki problem jer studenti se nisu imali gdje hraniti putem iksica. Stoga je održan hitan sastanak u Ministarstvu, te je dogovoreno da već od ponedjeljaka, 24. listopada, studentima dostavljamo lunch pakete odnosno sendviče i sokove iz Varaždina. To je, naravno, privremeno rješenje dok ne opremimo prostor i liniju za studentsku prehranu u Čakovcu, rekao je ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš.

Inicijativu za rješavanje problema studentske prehrane pokrenula je Međimurska županija, a na sastanku u MZOS-u prošli su se tjedan okupili tada još tehnički ministar Predrag Šustar, njegov zamjenik Hrvoje Šlezak i pomoćnik Stjepan Tomas, župan Međimurske županije Matija Posavec, dekanica MEV-a Nevenka Breslauer i prodekanica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – Odsjek u Čakovcu, Tamara Turza Bogdan.

Izvori: emedimurje.rtl.hr, regionalni.com 

Komentari