U srcu ručnih poluga na Jiu-Jitsu turniru

Piše
Maja Baričević

Dec 05, 2016

S profesionalnim klubom BJJ Gamblers iz Zagreba otišli smo na Brazilian Jiu-Jitsu međunarodni turnir u Varaždin. Sve je prštalo dobrom vibrom, prijateljskim raspoloženjem i pozitivnim sportskim natjecateljskim duhom.

Grad Varaždin je ove subote, 3. prosinca, i treći puta za redom bio domaćin međunarodnog turnira u Jiu-Jitsu, koji se održao u Gradskoj sportskoj dvorani. Svi su bili dobrodošli bodriti ove mlade talentirane borce, a prijavljeno je čak 170 natjecatelja iz desetak zemalja.

varazdin

Foto : Facebook

Organizatori ovog krasnog turnira bili su Hrvatski Jiu-Jitsu Savez, Hrvatski akademski Jiu-Jitsu klub Mladost – Alliance Black Dragon iz Zagreba, te suorganizator Ju-Jitsu klub BJJ Varaždin.

Foto: Facebook

Matija Gazdek, BJJ Gamblers; Foto: Facebook

Iz kluba BJJ Gamblers išlo je 3 natjecatelja, ali se zbog ozljede Branimir Suzić nije natjecao. Druga dvojica, Siniša Borjanović i Frane Velčić, osvojili su nakon napornih borbi, srebrnu i brončanu medalju. Njihov trener, Matija Gazdek, izrazito je ponosan na svoje borce koji su marljivo trenirali da bi postigli ove lijepe rezultate.

Klub je dobio ime tek prošle godine, a treninge imamo u istom prostoru na Trnju u Zagrebu od lipnja 2012.. Gamblersi trenutačno broje 15tak stalnih članova, no uvijek primamo nove članove. Volimo ići na natjecanja i biti aktivni, pa su se dečki za ovaj turnir pripremali oko mjesec i pol, rekao je Matija, glavni trener i ponosni vlasnik crnog pojasa.

Brazilski Jiu-Jitsu je borilačka vještina, borilački sustav koji je usredotočen na grappling i borbu na tlu. Kao svoju glavnu zadaću ima pripremiti slabiju osobu kako bi se mogla uspješno obraniti protiv većeg, jačeg i težeg napadača pomoću pravilne tehnike. Cilj je baciti protivnika na tlo i upotrijebiti neke od poteza kao što su gušenje ili izoliranje protivnikovog uda stvaranjem poluge svojim vlastitim tijelom.

BJJ nije samo borilačka vještina, već je i metoda za promicanje tjelesne kondicije, izgradnju ličnosti mladih ljudi i na kraju stil života.

Čestitamo ljubičastom pojasu Siniši Borjanoviću na srebrnoj medalji i plavom pojasu Franu Velčiću na osvojenoj brončanoj medalji.

Bravo dečki i, kako kažu u filmu Romeo i Julia, With jiu jitsu, you look friendly but you are dangerous as hell.

Komentari