Ogledalce, ogledalce moje, najljepši na svijetu tko je?

Piše
Petra Haleš

Dec 27, 2017

Bila je lijepa, ali nije mogla podnijeti da je netko ljepotom nadmaši. Imala je čarobno ogledalo, pa kad bi stala pred njega i ogledala se, govorila bi: Ogledalce, ogledalce, kaži meni, tko je najljepši u cijeloj zemlji? A ogledalo bi odgovaralo: Vi ste, kraljice, najljepši!

Ovo su poznate riječi Snjeguljice iz bajke Snjeguljica i sedam patuljaka. Koliko puta ste stali pred vaše ogledalce i bili zadovoljni svojim izgledom? Pa gotovo svaki put.

A zašto onda uglavnom niste zadovoljni sa izgledom na fotkama? Evo i objašnjenja.

Na vašu žalost, ipak je kamera ona koja pokazuje vaš stvarni izgled. Stvar je je u tome da ste, dok gledate svoj odraz u ogledalu, opušteni i fokusirate se samo na određene dijelove lica.

Kada se gledate u ogledalu to činite iz kuta koji vam najbolje odgovara, dok se na fotografijama ne možete baš uvijek tako namjestiti.  I još jedna bitna stvar, u ogledalu vidite svoj odraz, dok kamera bilježi ono što vide drugi.

Rješenje ovog “problema” je da prije izlaska iz kuće snimite nekoliko selfieja iz različitih kutova kako biste bili sigurni da ćete i na fotografijama izgledati jednako ili barem približno dobro kao u ogledalu.

Komentari