One su slatke, male i opako lažu

Piše
Lea Čuveljak

Sep 17, 2016

Tv serija koja je pomela sva očekivanja, Slatke male lažljivice, počela je s emitiranjem 2010. godine i danas njeni fanovi vjerno čekaju nastavak sedme sezone. 

Kako je serija dosegla veliku popularnost?

Emily, Spencer, Hanna, Aria i Alison su glavne curke ove napete serije koja se kod nas emitira na Doma TV, a originalno je serija na tv postaji ABC family. Iako je serija već u svojem finalnom stadiju, odnosno u polovici sedme sezone koja je najavljena kao i zadnja sezona serije, napetost oko glavnih pitanja serije i dalje traje.

Kroz sezone fanovi pokušavaju otkriti tko je misteriozni -A koji muči djevojke svojim SMS porukama i prijetnjama. Cijeli zaplet serije napravljen je tako da svaka epizoda ima jake takozvane cliff – hangere. Za one koji Slatke, male lažljivice nisu pratili od prve sezone upoznati ćemo s glavnim pitanjima s početka serije – Tko je ubio Alison? Je li Alison živa? No, na to nitko ne zna odgovore.

U početcima se Alison smatra mrtvom te njene prijateljice cijenu njenog nestanka plaćaju, doslovno, svojim zdravim razumom. Autori serije su napravili toliko vrtoglavih promjena u seriji, tako da oni koji religiozno ne prate radnju ostanu s upitnicima iznad glave. Horor trenutci, ljubavni zapleti i misteriji kojima je obavijena cijela serija – sve to su bili faktori koji su osigurali golemi uspjeh za ovu seriju i njezinu postavu.

Tko su one i zašto lažu?

Postava glumaca sve je sezone uglavnom ista. Kroz godine snimanja mogli smo pratiti razvoj kako glumaca tako i njihovih likova. Sada ćemo vas bliže upoznati s gore navedenim junakinjama.

Za početak imamo Aryu Mothgomery (Lucy Hale) – najmanju i najslađu lažljivicu. Kroz seriju pratimo njezine ljubavne drame s njenim srednjoškolskim profesorom Ezrom Fitzom (Ian Harding) te je možemo vidjeti kako odrasta iz male buntovnice s ljubičastim pramenovima u odraslu i odgovornu spisateljicu kojoj happy end izmakne svaki put za dlaku.

Uz nju imamo još jednu lažljivicu čiji je ljubavni život velika tema kroz seriju. Njeno ime je Hanna Marin (Ashely Benson). Ova je ljepotica u početku bila nesigurna bucmasta cura čije je srce osvojio Caleb Rivers (Tyler Blackburn). Njihova ljubav na malim ekranima bila je najveća drama za fanove. Očekivanja njihovog pomirenja i ponovne veze u sedmoj sezoni bili su glavna tema.

Mozak njihove ekipe, a ujedno i cura s kojom se Hanna morala boriti za Calebovu naklonost je Spencer Hastings (Troian Bellisario). Uvijek ima rješenje i radnja koja se odvija oko nje u sedmoj sezoni fanove je ostavila bez teksta. S njom se otkrio veliki dio radnje.

Sljedeće dvije lažljivice, iako su na posljednjem mjestu ne znači da su manje bitne, a to su Emily Fields (Shay Mitchell) i Alison DiLaurentis (Sasha Pieterse). Njihova posebna veza kroz seriju, napravila je poseban ugođaj sa svakom scenom u kojoj su njih dvije. Od pronalska Alison do trenutaka između njih dvije.

pll

Foto: Playbuzz

Mnogobrojne nagrade i nominacije

Kao i sa svakom uspješnom serijom, veliki uspjeh donosi velike nagrade. Slatke, male lažljivice osvojile su Teen Choice nagradu 2014. godine – najbolja glumica bila je Lucy Hale, a najbolji glumac njezin kolega Ian Harding. 2015. godine pobjedu za najboljeg glumca i glumicu ponovno su odnijeli Lucy i Ian, no ni njihovi kolege Ashely Benson i Tyler Blackburn nisu otišli praznih ruku. Oboje su osvojili nagradu za najbolju ljetnu TV ulogu. Iste godine serija je osvojila People’s Choice nagradu za najbolju TV dramu. 2016. godine Lucy Hale, Shay Mitchell i Ashely Benson nominirane su za People’s Choice nagradu.

Nsalovna fotografija: TVline

Komentari