Tko se krije iza Zanagosica

Piše
Daria Bićanić

Apr 30, 2015

Novo ruho običnih platnenih tenisica

Mickey Mousea, Merlinku, Bob Marleyja, Lady Gagu, Beyonce, Fifi, Kitty, Tom & Jerryja – sve ih možete vidjeti kako šetaju ulicama Zagreba zajedno sa svojim vlasnicima. Žana Gospodnetić, studentica Kineziološkog fakulteta, svoju kreativnost izražava oslikavanjem tenisica Zanagosica.

Žana, kreativna mlada studentica, tvorac je Zanagosica

Ovim se hobijem počela baviti prije otprilike četiri godine. Naime, poželjela je osvježiti bijelu boju svojih tenisica jer su joj bile dosadne pa ih je odlučila oslikati. Budući da žene pate za lijepim i neobičnim stvarima, Žanine prijateljice htjele su svoj primjerak ovih posebnih tenisica. I tako je sve krenulo.

Danas je Žana dobro uvježbana i može crtati baš sve – od tenisica s motivima Jack Danielsa koje su joj oduzele najviše živaca jer imaju mnoštvo detalja, do slatkih tenisica sa simbolikom vjenčanja u kojima se jedna djevojka čak i udala.

Iako studira i ima obaveza prema fakultetu, Žana svejedno uspijeva uložiti mnogo vremena i truda za oslikavanje tenisica.

Dobro sam se organizirala, mogu reći. Neću zapostaviti faks zbog hobija, ali kad mi treba malo više novaca, stisnem crtanje ili ne spavam. Nađe se vremena za sve ako ima volje.

Do danas je nacrtala preko 100 komada tenisica s različitim motivima i različitim idejama, a sve su unikatne. Postoji tisuću i jedna slika Mickey Mousea, ali nećete naći dvoje iste tenisice jer su sve original. Žana želi svakome podariti posebne tenisice kakve nitko drugi nema.

Ova mlada kreativna studentica kaže da nema najdražih tenisica jer je šarolikost u narudžbama neiscrpna, a jedne je čak slala i za Dubai.

U kreativnost i umjetnički rad ove mlade studentice, možete se uvjeriti na njezinoj web stranici ili Facebook stranici.

Ako imate svoj omiljeni lik iz crtića ili ste fan nekog kluba i želite da vas ljudi prepoznaju po tome, možete i vi imati svoje posebne tenisice, baš kao što je i x-ica.com dobila svoje da u njima započne svoju studentsku avanturu.

Photo galerija (6 slika)

Komentari