Prvi hrvatski kečeri oduševili Močvaru

Piše
x-ica tim

Sep 25, 2016

Prvi hrvatski kečeri napunili su zagrebački klub Močvara i svojim sportskim kazalištem oduševili brojnu publiku koja je vjerno navijala iz petnih žila.

Kad pomislite na kečere, vjerojatno se sjetite ogromnih momaka koji doslovce čereče jedan drugog u ringu dok slabiji protivnik praktički moli za milost uz gromoglasno vrištanje okupljene publike. Lete stolci, stolovi, a i razni drugi rekviziti. Visoko gledani TV-prijenosi jasna su stvar. No, kod nas je situacija malo drugačija.

Gledavši svoje idole na televiziji skupina mladića odlučila je postati kečerima davne 2005. godine. Polako su se skupljali, trenirali, koreografirali, neki su iz priče ispali, no sve je više novih nada koje se uključuju u ovaj miks glume i sporta.

Dečki kažu da je publika bila impresionirana njihovom prvim pravim nastupom 2007. jer je ovakav program većina ljudi vidjela prvi put u životu. Ubrzo nakon prvog meča dolaze i novi članovi, a cijela priča oko kečera postaje ozbiljnija. Održavaju borbe i, iako nimalo ne podsjećaju na Hulka Hogana i ostale wrestlere, imaju vjerne obožavatelje.

Tako su ovoga puta dupkom napunili zagrebački klub Močvara gdje su održane borbe Prvih hrvatskih kečera. Riječ je skupini entuzijasta za koje, kad bi ih sreli na cesti, nikad ne biste pomislili da se bave takvom vrstom brutalnog sporta gdje je i udaranje zidarskim ljestvama normalno. Rezultat toga su borbe u kojima publika zaista uživa i sudjeluje navijanjem za pozitivca.

Kako je riječ o vrsti sportskog kazališta, dečki prije nastupa odrede tko će biti koji lik i za koga će publika navijati, iako i publika, za koju smo se uvjerili da makar povicima voli sudjelovati u borbama, zna preokrenuti situaciju. Za razliku od američkih kolega kojima čitavi timovi dizajniraju odjeću za nastupe, naši dečki se oblače sami, a neki poput Last Brother Grimma i šivaju svoje kostime. No, kako je i kostimografija važan dio kečerske kulture, a naši dečki su tu malo slabi, dobro bi došao i koji savjet, primjerice, Modnog Mačka.

Jedan od začetnika priče, Antonio Ilić poznatiji kao Frozen Fire, ovu je borbu izgubio. No, to mu je samo poticaj da ide dalje. Prvi hrvatski kečeri mogu vam se sviđati, mogu vam se ne sviđati, ali su u svakom slučaju probudili interes kod znatiželjnika.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u video-prilogu.

Tekst i video prilog: Ana Tenžera za portal x-ica.com

I mi svoje kečere imamo!

Komentari