Potvrdio DJ Mag: EXIT jedan od najboljih svjetskih festivala

Piše
Kristina Jelić

Sep 14, 2016

Nakon priznanja najvećih svjetskih medija, kao što su CNN, Guardian, New York Times i drugi, isto priznanje došlo je od vodećeg svjetskog magazina o elektronskoj muzici, britanskog DJ Mag-a. EXIT je jedan od najboljih svjetskih festivala.

U rujanskom broju DJ MAG-a u velikom izvještaju s ovogodišnjeg EXIT-a, za milijune čitatelja širom planete, navodi se da je EXIT puno više od festivala, više od pokreta, više od brenda.

DJ Mag navodi i da je zapanjujuće koliko se EXIT festival razvio od svojih početaka iz 2000. godine do danas, ali da se danas isto može reći i za zemlju domaćina. Utjecajni časopis već na početku postavlja i retoričko pitanje:

Iskreno, tko bi rekao da će nakon što su prijatelji i studenti pokrenuli Nulti EXIT, 100-dnevnu proslavu muzike, umjetnosti i iznad svega, slobode, protiv opresivnog sistema koji je držao Balkan u izolaciji, ne samo da će im to proći, već i da će oživjeti duh ljudi i 16 godina kasnije voditi jedan od najpoznatijih i najvoljenijih festivala u Europi!

dance-arena

Navode se i bogata povijest Petrovaradinske tvrđave, te ljepote i gostoljubivost Novog Sada, koji su uz EXIT postali poznate destinacije i putnicima izvan granica Srbije.

Od izvođača posebno su izdvojeni rokeri Bastille, zvjezdana Ellie Goulding, techno doajen The Hacker, svjetski br. 1 DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, legendarni funk doktor George Clinton, indie rokeri The Vaccines, bass trio Ivy Lab, londonski reper Stormzy uz poseban osvrt na novi, revolucionarni show Ritchieja Hawtina na spektakularnoj Dance Areni. Ipak, posebno mjesto u cijelom izvještaju zauzima završnica na glavnoj sceni i rekorderski koncert legendarne grupe The Prodigy. DJ Mag tvrdi da nikad nisu svjedočili luđoj atmosferi i publici za sve ove godine postojanja i svima na svijetu preporučuje da, ukoliko im se ikad ponovo ukaže takva prilika, žestoki bend iz Essexa obavezno gledaju uživo na njihovom omiljenom festivalu – Exitu.

dance-arena-2

Novi EXIT fstival pod nazivom Ljeto ljubavi održat će se od 6. do 9. srpnja 2017. godine i već se za ulaznice prijavilo čak 20.000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta.

Komentari