Oprez!! Ovaj članak je samo za žene!

Piše
Kristina Jelić

Jul 19, 2016

A jesi ha? Bilo je jače od tebe, morao si kliknuti na njega. Ali već u drugoj rečenici bit će poveća stopa napuštanja. Zašto, pitaš se? Zato što nemaš maternicu i zato što je današnja tema menstruacija i kupanje u moru.

Odmah na početku, da vas utješimo, kad ste vi na godišnjem i PMS je. Za vrijeme godišnjeg odmora možete pronaći vremena za sebe i prepustiti se guštima, a uz pomoć tampona nesmetano uživati u kupanju.

Sunce, more, tamponi

Što se tiče sunca, ono samo po sebi nema nikakvog štetnog djelovanja na duljinu i obim menstrualnog krvarenja. A što se tiče mora i morskih radosti poput kupanja, naša preporuka je da se opustiš i uživaš u čarima ljetovanja koje ti omogućuju tamponi (blagoslovljeni bili). Naša preporuka je da tampone (ako si u mogućnosti) mijenjaš nakon svakog kupanja. I zato ne postoje razlozi da se ovog ljeta ne kupaš.

tampon-495739_1920

Izostanak mjesečnice na moru

Dolaskom na godišnji odmor, mijenja se cijeli bioritam organizma i dnevni ritam koji si imala do tada. Dakle popuštanje stresa može dovesti do produljenja ili izostanka menstruacije. It is good to be a woman.

beautiful-women-689361_1920

Ublažite simptome PMS-a

Znamo da bi si radije isčupale zdravi zub nego se odrekle šalice fine, tople jutarnje kavice ili ljubičaste kravice, ali kofein, čokolada, mlijeko i mliječni proizvodi te gazirana pića povećavaju simptome PMS-a, pa zašto onda ne poslušati naš savjet.

hot-chocolate-1058197_1920

Želimo vam sretno i dugo toplo ljeto bez frkice! 🙂

Komentari