Ove stvari možete vrlo skupo prodati na eBayu

Piše
Domagoj Vušak

Jul 15, 2015

Pretražite tavane i podrume, pronađite stare uređaje, prodajte ih na eBayu i dobro zaradite.

Jedna je žena bacila stare stvari s tavana, a ispostavilo se da je bacila rijedak primjerak računala Apple 1 vrijedan više od milijun i pol kuna. Ne dopustite da vam se to dogodi. Pretražite kutije s tavana i pronađite stare tehničke uređaje. Na eBayu ih možete dobro prodati.

Portal Mashable napravio je popis od deset retro uređaja koje možete vrlo dobro prodati na eBayu.

1. Super Nintendo konzola

1

Prosječna cijena ovog uređaja na eBayu iznosi oko 200 kuna, a može postići i puno višu cijenu. Uz nekoliko igrica i dva joysticka možete ga prodati i za više od 500 kuna.

2. Nintendo Game Boy

2

Uređaj koji je obilježio djetinjstvo većine klinaca devedesetih godina prošlog stoljeća, Game Boy, i dalje se vrlo dobro prodaje po oglasnicima. Njegova prosječna cijena na eBayu je oko 100 kuna, a određene, limitirane serije ovog uređaja moguće je prodati po cijeni od oko 500 kuna.

3. Gramofoni

3

Zahvaljujući nostalgiji ljubitelja glazbe iz nekih prošlih vremena, stare gramofone možete vrlo dobro prodati, a njegova prosječna cijena na eBayu iznosi oko 500 kuna. No, neke inačice starih gramofona moguće je prodati za više tisuća kuna.

4. Polaroidni fotoaparat

4

Fotografije koje možete uslikati ovim uređajem nisu nimalo jeftine. Film koji pristaje ovom fotoaparatu stoji stotinjak kuna, a moguće je napraviti desetak fotografija. Prosječna cijena na eBayu je oko 400 kuna, a kupaca ima.

5. Nintendo Entertainment Systems

5

Najstarija konzola iz Nintendove tvornice izrađena je 1985. godine i prava je kolekcionarska poslastica. Prosječna cijena na eBayu je oko 200 kuna, a moguće ga je prodati i puno skuplje.

6. Sega Mega Drive

SONY DSC

Sega Mega Drive bila je omiljena igra djece devedesetih pa je normalno da smo je uvrstili u ovu listu. Prosječna cijena po kojoj se prodaje na eBayu iznosi 200 kuna, a možete je prodati i za petstotinjak uz nekoliko igrica i joystickova.

7. Sega Master System

7

Poboljšana verzija popularne Segine konzole vratila se, poput mnogih drugih stvari, u modu, pa ju je vrlo lako prodati na internetskim oglasnicima. Cijena joj se kreće od 200 do 300 kuna.

8. Atari konzola

SONY DSC

Popularna igrača konzola iz devedesetih. Moći ćete tražiti dobru cijenu, za ovu konzolu sigurno ćete zaraditi dvjestotinjak kuna.

9. Walkman

SONY DSC

Walkman je bio toliko popularan u devedesetima da je bio “must have” svakog klinca, a omiljene kazete postale su privatno blago. Ima ih svakakvih, pa im i cijena varira, ali za neki bolji primjerak “prenosive glazbe” dobit ćete čak i tisuću kuna.

10. Prenosivi kazetofoni

10

Kazetofoni koji su svoju popularnost stekli ponajviše u predgrađima američkih gradova još uvijek su vrlo traženi online. Prosječna cijena za jedan takav kazetofon na eBayu iznosi tisuću kuna, a moguće ih je prodati i za više tisuća kuna.

FOTO: Wikipedia

Komentari