20 minuta dnevno do čvrstog tijela

Piše
x-ica tim

Jul 03, 2019

Odmah ćemo vam reći: pod čvrsto tijelo ne mislimo na savršeno tijelo. Ne morate imati savršeno tijelo da biste sa samopouzdanjem prošetali plažom u bikiniju, već imamo par vježbica zbog kojih ćete još više zavoljeti ljeto.

Naše tijelo, kakvo god da je, stvar je gena, a na svijet DNK-a ne možemo utjecati. Nabildane frajere s pločicama i (pre)mršave manekenke koje viđate u reklamama rezultat su jako jako napornog svakodnevnog treninga i strogog režima prehrane ili u slučaju izgladnjelih manekenki, nikakvog režima prehrane. Tim ljudima je posao izgledati dobro i njihov život je jedan veliki trening i neprestana dijeta.

Studenti, koji imaju već svoj život, prenatrpan obavezama s faksa, hobijima, druženjima, izležavanjima i izlascima, nemaju toliko vremena (a ni volje) biti neki fitness freakovi, ali svejedno ne bi bilo na odmet malo učvrstiti guzu ili maknuti te dosadne masne naslage s trbuha – osobito sad kada dolazi doba godine koje zbog oskudnijeg odijevanja čini sve te male nesavršenosti vidljivijima.

Na tragu toga, predlažemo mini fitness trening, s kojim ćete u manje od 20 minuta dnevno pokrenuti svoje tijelo, utegnuti tamo gdje treba i izgubiti gdje se nakupilo ono što ne treba.

S obzirom da se radi o brzinskom treningu, zamišljen je tako da se svaki dan u tjednu vježba i učvrščuje jedan dio tijela, osim nedjelje, kada je vrijeme za odmor i cheat day.

Zagrijavanje na početku i istezanje na kraju su obavezni dijelovi treninga, jer pomažu u njegovoj učinkovitosti, a zajedno oduzimaju manje od 10 minuta. Od ukupnih 20 minuta, za glavnu vježbu onda ostaje svega 10-ak minuta vremena – a to se može nekako ugurati u raspored.

Mini fitness trening

Kod zagrijavanja i istezanja možete biti kreativni. Tako, na primjer, umjesto uobičajenog trčanja na mjestu, možete se na nekoliko minuta luđački rasplesati po svojoj sobi uz omiljenu pjesmu. A laganim plesnim pokretima možete se i dobro istegnuti:

Pa, krenimo redom.

PONEDJELJAK: Arm day

Kod vježba za čitavo tijelo kreće se od glave prema stopalima, pa smo tim redoslijedom krenuli i mi. Cilj ove vježbe nije nabiti bicepse i tricepse, nego malo učvrstiti ruke i riješiti se zastavica, da bi ruke izgledale što ljepše u majicama bez rukava, koje će se itekako nositi ovo ljeto. Ova vježba je odličan arm workout:

UTORAK: Chest day

Pod vježbama za prsa ne mislimo na povećanje obujma grudi ili slično, nego na učvršćivanje prsnog koša koji pomaže da se ti mišići ojačaju i popravi držanje – što će dobro doći i u održavanju ravnoteže u visokim ljetnim štiklama!

SRIJEDA: Back day

Vježbe za leđa, osim također ljepšeg sveukupnog držanja, omogućuju da izgledate odlično u ljetnoj haljini s otvorenim leđima ili (za dečke) bez majice.

ČETVRTAK: Abs day

I došli smo do nekima najbolnije, odnosno najproblematičnije točke – masnih naslaga na trbuhu. Škemba je iritantna jer je se nije lako riješiti. Ona čak nije znak problema s kilažom nego jednostavno, eto, da je baš to područje tijelo izabralo za spremnik grickalica, chipsa i pive.

Za lijep trbuh, uopće ne morate imati trbušnjake – dovoljno je samo malo ispeglati taj dio, tako da nema one male izbočine kod donjeg dijela trbuha kad obučete pripijenu haljinicu za beach party. A u tome može pomoći sljedeća vježba.

PETAK: Booty day

Pod time ne mislimo na slavnu stražnjicu Kim Kardashian. Predlažemo vam samo par vježbica s kojima će vaša guza izgledati kao savršeno napravljena za donji dio kupaćeg kostima.

SUBOTA: Legs day

Ne trebate imati mišićave noge kao neki trkač da bi bili u formi. Dapače, trčanje ne pomaže u dolasku do čvrstog tijela. Da noge zabljesnu u kratkim hlačicama (i pod tim ne mislimo na zasljepljivanje bijelim, još neosunčanim nogama), dovoljno je neko vrijeme redovito prakticirati ovih par vježbica:


Kod dovođenja u formu, osim redovitog vježbanja jako je bitna i prehrana. Dakle, ako potrošite 20 minuta dnevno na jednu od ovih vježbi, a nakon toga naručite pizzu ili popijete 2 litre soka, vrijeme potrošeno na vježbanje bit će samo to – potrošeno. Tako da uz redoviti trening, sok zamijenite vodom, sladoled smoothijem, a kikiriki sjemenkama od bundeve! Već za mjesec dana rezultati bi se trebali početi pokazivati.

Neka vas ne obeshrabri što rezultati neće doći preko noći i nikako nemojte zaboraviti da je vanjština samo odraz onoga kako se osjećate iznutra. Be fit inside as you are outside!

See you on the beach!

Komentari