Pitaj Andriju! – prvi javnozdravstveni portal za studente

Piše
Lorena Sikavica

Apr 15, 2018

Projekt “Pitaj Andriju!”, koji je počeo s radom 7. travnja 2018., prvi je javnozdravstveni portal namijenjen studentima u Republici Hrvatskoj.

Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar u suradnji sa Školom narodnoga zdravlja Andrija Štampar, potaknuti činjenicom o nedostatku mogućnosti dobivanja odgovora na pitanja koja zanimaju mlade, kreirali su portal koji predstavlja izvor relevantnih stručnih i znanstvenih informacija iz područja zdravlja i zdravstvene zaštite.

Portal je zamišljen kao mjesto na kojemu će studenti, a i ostali građani, moći anonimno postavljati pitanja vezana za zdravlje te na njih dobiti odgovor. Po principu studenti za studente studenti medicine će pod mentorstvom nastavnika Škole narodnoga zdravlja Andrija Štampar Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suradnika odgovarati na pitanja studenata.

Posjetitelji stranice imat će uvid u sva postavljena pitanja i odgovore te će se u edukativnim člancima moći informirati o različitim temama iz područja javnoga zdravstva.

Na portalu je postavljeno nekoliko općenitih kategorija kao što su cijepljenje, psihološka pomoć, ovisnosti, prehrana i sport, spolno i reproduktivno zdravlja, zdravstvena zaštita studenata itd. kako bi se osigurala sveobuhvatnost tema. S vremenom je planirano broj kategorija širiti i nadopunjavati bazu te učiniti sadržaj preglednijim i dostupnijim.

Odgovori su prvenstveno informativnoga karaktera, ali temeljeni na stručnim i znanstveno utemeljenim činjenicama.

Slijedeći ideju i principe akademika Andrije Štampara da je mjesto djelovanja liječnika – zajednica, a ne liječnička ordinacija, i na ovaj se način nastoji ući u samu zajednicu u duhu 21. stoljeća putem elektroničkih medija.

Komentari