Pokrenuta peticija za otvaranje kafića i restorana

Piše
Vedran Mikulić

Feb 14, 2021

Stranka FOKUS je pokrenula online peticiju za otvaranje kafića i restorana. 

Uz objašnjenje da je Nacionalni stožer ponovno donio nelogičan set mjera kojima se brani otvaranje kafića i restorana dok, primjerice, dopušta otvaranje kockarnica, FOKUS poziva građane da potpišu peticiju koja će biti predana vladi Republike Hrvatske.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Donosimo tekst obrazloženja peticije:

“Vratite nam naš način života! Svaki narod sanja svoju neovisnost i samostalnost. To su stoljećima sanjali i Hrvati. Ne zbog same te činjenice, nego zbog onoga što smatraju da ona donosi – ravnopravnost, pravdu, slobodu i prosperitet. Samostalnost i neovisnost Hrvatske smo dočekali kao činjenicu, ali ne i ono što su generacije pod tim podrazumijevale. A zašto je tome tako?

Možda zato jer imamo dvije Hrvatske? Jednu koja živi pošteno i po zakonu, a drugu kojoj je dozvoljeno sve i koja je iznad zakona. Jednu koja poštuje sve mjere protiv korone iako im to znači gubitak poslova, egzistencije, pa čak i zdravlja, a drugu koja te mjere donosi, ali ih se ni sama ne pridržava. Tako premijer Plenković ne mora u samoizolaciju nakon susreta s Đokovićem, Vili Beroš se slika s Ninom Badrić iako svima drugima propisuje držanje distance, a Alemka Markotić prije par dana na misi krši mjere koje je sama propisala. U tome oni ne vide ništa sporno, već uvijek nalaze nekakva opravdanja.

Komentari