Prijavi se na EIT HEALTH INNOVATION DAY

Piše
Petra Haleš

Oct 30, 2019

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u svojstvu EIT Health Hub-a za Hrvatsku, organizira 7. studenog 2019. EIT HEALTH INNOVATION DAY, jednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.  

Program se po prvi put provodi na Sveučilištu u Zagrebu, u okviru EIT HEALTH projekta Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, a domaćin je Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Ovogodišnji Innovation days provode se u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, između ostalih na Sveučilištu u Oxfordu, Imperial College London, Sveučilište Sorbonne i drugim prestižnim europskim sveučilištima.

Iako formatom sličniji hackathonu, program prije svega ima edukativan karakter, s ciljem da se studente potakne na poduzetnički način razmišljanja i upozna s inovacijskom metodologijom primjenom design thinking pristupa. Studentski timovi će razvijati inovativna rješenja za probleme u okviru EIT HEALTH teme „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenje od mladosti do duboke starosti!“ uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska i stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Više na: cpsrk.foi.hr

Komentari