Pronađi skrivena mjesta za ljubljenje u Zagrebu

Piše
Dijana Šimunić

Dec 29, 2016

Neke od mjesta za ljubljenje koje aplikacija Zagreb Be There u novoj turi Cmok&Bok predlaže jesu Tkalčićeva ulica, park u Opatovini, park Bele IV., Art park te Strossmayjerov, Svačićev i Mažuranićev trg.

Ovog Adventa posjetitelji spajaju tradicionalni običaj poljupca pod imelom s turističkim obilaskom grada Zagreba, i to sve uz pomoć svojih pametnih telefona. Naime, agencija Bruketa&Žinić u suradnji s Turističkom zajednicom napravila je aplikaciju Zagreb Be There koja je ovih dana ponudila novu turu pod imenom Cmok&bok, lakši način pronalaženja skrivenih mjesta za ljubljenje.

Filter s božićnom imelom

Neke od lokacija koje aplikacija predlaže za tajne poljupce jesu Tkalčićeva ulica, odnosno mjesto kod sunčanog sata, zatim park u Opatovini, park Bele IV., Art park, Strossmayjerov, Svačićev i Mažuranićev trg. Tako bi se posjetitelje zagrebačkog Adventa trebalo potaknuti na istraživanje novih mjesta u gradu, uz romantični duh. Sve ljubilice moći će se fotografirati, a aplikacija na fotografiju automatski ubacuje i poseban filter s božićnom imelom.

O aplikaciji

Svi koji će sudjelovati u Cmok&bok turi fotografirat će poznati zagrebački fotograf Goran Kovačić a.k.a. KovaZG, a posjetitelji službene stranice za turiste na Facebooku moći će sudjelovati u pogađanju gdje se ta lokacija nalazi. Na samom kraju Adventa, proglasit će se i najbolja lokacija za poljupce.

Zagreb Be There predlaže tematske putove za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona. Instaliranje aplikacije je potpuno besplatno i dostupno za sve Android i iPhone uređaje. Aplikaciju je 2014. godine osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM, a do sada je osvojila nekoliko nagrada među kojima onu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi te turističku inovaciju godine.

Nešto više o samoj aplikaciji možete pronaći na linku.

Zagreb Be There – aplikacija

Komentari