Samsungov pametni telefon koji se ne može spojiti na internet

Piše
Vedran Mikulić

Apr 17, 2018

Samsung je napravio pametni telefon J2 Pro koji nema mogućnost spajanja na internet. Kome je zapravo namijenjen? 

Većina korisnika smartphonea posjeduje upravo ovakav uređaj kako bi u svakom trenutku bili spojeni na internet. Potraga za određenim informacijama, prisutnost na društvenim mrežama ili zabava, samo su dio razloga zbog kojih se kupuje pametni telefon.

Samsungov telefon J2 Pro nešto je sasvim drugačije. Iako je smartphone, ipak nema mogućnost spajanja na internet. Kome to uopće treba?

Samsung je priopćio kako je J2 Pro namijenjen studentima kako bi ostali fokusirani na učionicu i na predavanje, a ne da konstantno provjeravaju poruke i sadržaje na društvenim mrežama i drugim aplikacijama.

1

Tvrtka je ponudila i popust za kupce od 18 do 21 godine za uređaj čija je redovna cijena 186 dolara. Uređaj dolazi u crnoj i zlatnoj boji, ima AMOLED ekran do pet inča, 1,5 gigabajta RAM-a i prostor za mikro SD karticu. Tu je i prednja kamera od pet megapiksela, te kamera na poleđini od osam megapiksela.

Na mobitelu se nalaze sve aplikacije koje ne zahtijevaju povezivanje na internet kako bi funkcionirale. Ovaj mobitel namijenjen i za mlađu djecu čiji roditelji žele kontrolu nad njihovom upotrebom.

Nije objavljeno kada će J2 Pro biti dostupan u zemljama izvan Južne Koreje. Sigurno jedva čekate da se pojavi i na našem tržištu :).

Komentari