Startup studenata FOI-ja prvi na Shiftu

Piše
Ivona Radić

Jun 16, 2015

Startup projekt “Tourgent” studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu osvojio je prvo mjesto na konferenciji Shift održanoj u Splitu od 11. do 12. lipnja.

Shift konferenciju posjetilo je preko 1000 sudionika, gdje su imali priliku prisustvovati predavanjima 18 vrhunskih stručnjaka. Cilj konferencije je razrada novih smjerova razvoja u svijetu startupa. Uključivala je medijske predstavnike, ulagače i poduzetnike s iskustvom.

U sklopu ove najveće domaće startup konferencije održano je i natjecanje u kojem su sudjelovala 24 tima. Nakon seminara i mentorskih programa, natjecatelji su predstavili svoje projekte prisutnima i stručnom panelu sudaca.

Studenti Fakulteta organizacije i informatike osvojili su prvo mjesto u startup natjecanju sa svojom aplikacijom “Tourgent”. Aplikacija je namijenjena tvrtkama koje se bave autobusnim prijevozom i koje žele imati više kontrole nad svojim troškovima bez nepotrebne papirologije. Članovi pobjedničkog tima su Matija Matija i Milan Kovačić, studenti prve godine preddiplomskog studija na FOI-ju i Ivan Jolić s FER-a.

Drugo mjesto osvojio je španjolski startup Enigmedia”, čiji je cilj omogućiti uštedu od 95% u CPU potrošnji.

Tim “MyBeeLine”, također s FOI-ja, osvojio je treće mjesto s projektom koji se bavi upravljanjem i statistikom uzgoja pčela. Čine ga Zoran Antolović, Alen HuskanovićSuzana Rendulić Ana Sakač, studenti završne godine diplomskog studija na FOI-ju, te Davor Vrandečić.

Ako usporedimo protekle natjecateljske sekcije Shift konferencije, ovo je treći put da je pobjedu odnio hrvatski tim. Posebice je značajna činjenica što se radi o timu studenata na početku studija.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima te im želimo još mnogo uspjeha u poduzetničkim vodama kako bi poslužili kao primjer drugima čije ideje tek trebaju zaživjeti.

Izvor: UNIZG, Netokracija

Foto: Shift

Komentari