Što sve može alu-folija?

Piše
Kristina Jelić

Nov 23, 2015

Sigurno u svom domaćinstvu imate aluminijsku foliju. Otkrit ćemo vam nekoliko trikova kako da iskoristite alu foliju.

Alu-folija pomoći će vam u pećnici, zadržat će toplinu u prostoriji, zamijenit će tavu za pećenje, zaštititi vlažan zid.

Pročitajte naše savjete i jednostavnio ih primjenite.

Pećnica

Sjetite se samo kako je pećnicu teško očistiti kad se zapeće mašćoba. Rješenje je jednostavno – prije svakog pećenja pećnicu obložite aluminijskom folijom.

Zadržite toplinu

Ako imate peć na drva, grijalicu ili radijator ono što trebate napraviti je da na zid koji je najbliži peći ili radijatoru, nalijepite foliju. Na taj način ćete u prostoriji zadržati toplinu iz peći/radijatora i toplina se neće gubiti kroz zid, nego će se reflektirati u prostoriju.

fotografija

Alu-folija za prženje hrane

Ako su vam se zaprljale sve tave za pećenje, tada se možete poslužiti aluminijskom folijom.

Želite li ispeći jaja slobodno ih ispržite na foliji. Alu-folija može se upotrijebiti i pri pećenju, npr. kumpira u pećnici. Na taj način hrana neće izgubiti niti sok niti miris.

chicken-390262_1920 (Medium)

Folija i hladnjak

Pomoću aluminijske folije ribu ili hranu intenzivnijeg mirisa možete spremiti u hladnjaki na taj način izbjeći da druga hrana u hladnjaku poprimi njihov miris.

Alu-folija se može iskoristiti i kao poklopac kada želite da vam posuda ili lonac u kojoj je hrana bude dobro pokrivena.

Vlažan zid

Imate li u stanu zid koji je vlažan i trenutno nemate neko drugo riješenje, pokušajte ga za prvu ruku prekriti aluminijskom folijom i na taj način spriječiti širenje vlage po stanu.

Izvor: 1000praktičnih savjeta za svako domačinstvo.

Komentari