Što sve možete učiniti s jednom običnom peglom

Piše
Mateo Galić

Oct 17, 2018

Mnogi od vas misle kako pegla služi samo za peglanje zgužvane odjeće ali nije baš tako. Pegla je puno funkcionalniji kućanski aparat nego što to možete zamisliti.

Jeste li ikada razmišljali upotrijebiti vašu peglu za druge kućanske poslove osim peglanja odjeće? Vjerojatno niste, niti vam je to palo na pamet.

Evo nekoliko vrlo praktičnih savjeta:

1. PLASTIFICIRANJE DOKUMENATA

Plastičnu foliju za plastificiranje razdvojite na dva dijela i postavite s obje strane dokumenta. Na njega stavite veliki ručnik i nakon toga jednostavno peglom pređite preko ručnika i plastificiranje je gotovo.

2. PRŽENJE JAJA

Uključite peglu u struju i dobro je zagrijte, pažljivo okrenite peglu na poleđinu i fiksirajte je, a nakon toga postavite tavu na ravnu ploču pegle i započnite s prženjem jaja.

3. VAKUMIRANJE HRANE

Želite sačuvati višak neiskorištene hrane a nemate vrećice za vakumiranje. Evo rješenja: sve što vam je potrebno je folija i obična vrećica za zamrzivač. I naravno, pegla. Hranu stavite u vrećicu, na vrh iste postavite foliju, a onda zagrijanom peglom pređite preko folije i vaše meso je u čvrstom vakuum pakiranju.

Pegla može služiti za uklanjanje najrazličitijih mrlja, a kako to izgleda pogledajte u ovom videu:

Bez obzira što radili uz pomoć pegle, vodite računa da je na kraju isključite iz struje i ostavite da se hladi na sigurnom mjestu. Opreza nikad dosta.

Komentari