Studenti se upisali u Registar Zaklade Ana Rukavina

Piše
Ana Leko

Apr 11, 2016

Na današnjoj akciji na Medicinskom fakultetu u Zagrebu hrvatski je Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio 54 nova potencijalna darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je na inicijativu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Uprave Medicinskog fakulteta te Studentskog zbora MEF-a Zagreb koji ovom plemenitom akcijom povećavaju šansu za pronalazak podudarnog darivatelja oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku lijek je u nama. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom devet uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 51 042 potencijalnih dariv

Komentari