Studentica iz Južnog Sudana “zapalila” društvene mreže

Piše
Petra Haleš

Nov 03, 2017

Anok Yai ima devetnaest godina i dolazi iz Južnog Sudana, a njene fotografije su sasvim slučajno postale pravi hit na društvenim mrežama.

Ova tamnoputa studentica biokemije Plymouth State Univerziteta otišla je u Washington na Yard festival Howard Univerziteta gdje ju je primijetio fotograf Steve Hall i napravio nekoliko fotografija. Ubrzo su uslijedili mnogobrojni pozivi modnih agencija, te joj počeli nuditi vrlo privlačne ugovore.

1

“Danas je bio dobar dan, imam fotografije koje će biti viralne”, kazao je Steve djevojci.

Anok je pozirala fotografu i sve to vrlo brzo zaboravila, a onda joj se telefon “užario” od poziva raznih agencija. Najprije je mislila kako se radi o šali njezinih prijatelja, ali kad su joj počele stizati konkretne poslovne ponude shvatila je u što je “upala”.

2

“Kada sam vidjela o čemu se radi nisam ništa razumjela i mi nije bilo jasno što to drugi vide na fotografiji. Iskreno, mislim da se ljudi toliko naviknu gledati sebe svaki dan da uopće nisu svjesni svoje ljepote. Ovaj posao je nešto o čemu sam sanjala, ali nisam mislila da će se ikada ostvariti”,  rekla je ova ljepotica.

Anok je ubrzo potpisala ugovor s agencijom Nextmodels.

Komentari