Veliko okupljanje Erasmus studentske mreže u Varšavi

Piše
Ana Leko

Apr 12, 2016

Najveća studentska konferencija Annual General Meeting održala se u Varšavi u organizaciji Erasmus studentske mreže.

Od 7. Do 10. travnja Varšava je bila domaćin Annual General Meeting-a (AGM-a), najveće studentske konferencije ove vrste u Europi. Ovaj događaj svake godine organizira Erasmus studentska mreža (ESN).

Kao prava slika Erasmus generacije, Godišnja generalna skupština (AGM) je najveća studentska konferencija u Europi fokusirana na temu mobilnosti. Organiziran od strane lokalnih članova sekcije ESN SGH, ovaj je prestižni događaj održan u Varšavi, pretvarajući Grad u prijestolnicu Erasmus-a na četiri dana. Varšava je primila delegaciju od 1200 studenata koji predstavljaju 500 visokoobrazovnih institucija iz 38 zemalja koji su diskutirali ne samo o budućnosti same organizacije, već i o široj ulozi internacionalno orijentirane mladeži u Europi.

Želimo da mladi znaju kako je, bez obzira na njihovo obrazovanje, ekonomsku ili etničku pozadinu, njihov glas bitan!, Safi Sabuni, Predsjednica ESN-a

S više od 25 godina iskustva, ESN je najveća studentska organizacija u Europi aktivno uključena u polja mobilnosti mladih i studentskih razmjena. Organizacija doprinosi građenju aktivne i dinamične akademske sredine podržavajući i razvijajući akademsku mobilnost, kao i stvaranju bolje perspektive za pronalaženje posla za mlade.

Sukladno rečenom, glavna odlika AGM-a bila je Internacionalni infomarket koji se ponosno predstavio sudjelovanjem predstavnika više stotina Sveučilišta u Europi, kao i time što je domaćin mladih internacionalnih tvrtki. Infomarket je bio najopsežniji sajam obrazovanja organiziran u Poljskoj koji je ugostio lokalne studente. Osim toga, podržavajući ideju zapošljavanja mladih, na AGM-u se također nudilo preko 50 radionica pod krilaticom neformalnog obrazovanja.

U skladu sa svojim motom, Studenti pomažu studentima, ESN aktivno podržava europsku integraciju i interkulturnu razmjenu u sklopu brojnih aktivnosti i rada ESN volontera. Jedan od najviše simboličnih trenutaka na AGM-u bila je Internacionalna parada zastava, na kojoj su delegati, obučeni u boje svojih država, prošetali ulicama Varšave slaveći pritom iskonske vrijednosti ESN-a – jedinstvo u različitosti, suradnju u integraciji i ljubav prema Europi kao području mira i kulturne razmjene.

Komentari