11. Pro futura traži autore za izložbu likovnih amatera

Piše
Ana Leko

Feb 05, 2017

Pučko otvoreno učilište Poreč objavilo je natječaj za skupnu izložbu likovnih amatera Pro futura koja će se održati u travnju.

11. Pro futura održat će se u travnju s ciljem prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz lijepih umjetnostislikarstvo, grafika, kiparstvo i fotografija. Ako želite da i vaši radovi budu dio ove izložbe trebate se do 12. travnja prijaviti na natječaj, a za odabir radova presudna će biti kvaliteta, dok su medij/tehnika ili tema na izbor autoru.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti fotografije radova koje želite izlagati (najviše 3 rada), podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije), osobne podatke (kontakt adresu i broj telefona) te kratku biografiju.

Sve te materijale treba poslati na e-mail adresu likovna@poup.hr s naznakom Za Pro futuru ili na adresu Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1, 52440 Poreč s naslovom Za Pro futuru.

Stručni žiri kojeg čine akademski slikar Robert Pauletta, akademski slikar Sebastijan Vojvoda i prof. Andi Bančić će do 20. ožujka objaviti listu odabranih prijavljenih radova, a same radove će se zaprimati od 21. do 31. ožujka.

Svoje prijave mogu poslati autori koji nisu stekli srednjoškolsko ili visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti, a bitno je da radovi nisu stariji od godinu dana.

Među radovima koji prođu selekciju, ocjenjivački sud će odabrati rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu – realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji POU – Poreč.

Sve detalje o prijavama i natječaju možete pronaći na web stranicama POU Poreč.

Komentari