Aromaterapija u studentskom stanu

Piše
Kristina Jelić

Oct 25, 2016

Učinite svaku prostoriju vašeg studentskog stana jednom malom aroma oazom koja će vam pomoći u učenju i odmaranju, jer eterična ulja mogu djelovati vrlo stimulirajuće ili pak opuštajuće na vaš um i tijelo.

Neka eterična ulja pune nas energijom, neka opuštaju, a mnoga mogu imati antiseptičko i antivirusno djelovanje. Za vas smo izabrali eterična ulja za vaš studentski dom koji možete koristiti u određenoj prostoriji.

Spavaća soba

U vašoj spavaćoj oazi potrebna su ulja koja umiruju, kao što su lavanda, kamilica ili ulje mažurana. Kada ste nemirni ili nervozni pred ispit i san vam neće na oči, tada jedno od ovih ulja ukapajte u aroma-lampicu i ostavite oko sat vremena da isparava. Nekoliko kapi možete nakapati i na samu jastučnicu.

girl-1245773_1920

Kupaonica i kuhinja

Citrusi, čajevac i eukaliptus imaju antibakterijsko i antimikrobno djelovanje. Pa ako želite da vaša kupaonica i kuhinja imaju što manje neželjenih štetnih organizama, a da sve skupa ima i odličan miris tada za vas imamo jedan mali recept.

Recept:

Deset kapi eteričnog ulja čajevca i deset kapi eteričnog ulja limuna ukapajte u 1 decilitar octa koji ste prethodno ulili u staklenu bocu. Bocu dobro zatvorite i onda ostavite da odstoji nekoliko dana. U tu mješavinu dodajte 2 decilitra vode i pretočite u bočicu s raspršivačem. Dobivenu tekućinu pošpricajte po radnoj površini kuhinje i po kupaonici te ih prebrišite papirnatim ubrusom.

bathroom-1336164_1920

Radna soba

Spremate li se za učenje, tada vam trebaju stimulirajuća ulja. Kada imate puno posla ukapajte u aroma-lampicu eterično ulje limuna. Da bi pojačali djelovanje, aroma-lampicu s vodom možete staviti na radijator. Umjesto limuna možete nakapati eterično ulje naranče.

home-office-438386_1920

Komentari