Aloe vera – spas za kožu

Piše
Petra Haleš

Jul 19, 2018

Aloe vera umiruje, obnavlja oštećenu kožu, djeluje kao prirodni piling, prirodni antioksidans i još mnoga toga. 

Ova vrlo ljekovita biljka glavni je sastojak mnogobrojnih proizvoda za njegu lica i tijela poput krema, losiona, gelova za tuširanje. Volite li više prirodnu kozmetiku, možete kupiti aloe vera gel ili tonik u nekim od bio shopova.

Ljekovita svojstva Aloe vere

Obnova oštećene kože

Aloe vera gel obnavlja oštećene dijelove kože, od blagih iritacija do većih ožiljaka. Odlično hidratizira, njeguje i hladi kožu. Nakon tuširanja na čistu kožu nanesite gel i osjećat ćete se preporođeno.

Prirodni losion za sunčanje

Ako ne volite umjetne kozmetičke kreme i losione za sunčanje, već preferirate proizvode na prirodnoj bazi, aloe vera je idealna za vas. Ona u sebi sadrži prirodne zaštitne faktore od sunčeva zračenja. Samo je potrebno utrljati aloe vera gel na lice, ramena i druga osjetljivija područja na tijelu.

Prirodni piling

Dovoljno je samo pomiješati žličicu aloe s drugim biljnim sastojcima ovisno o tipu kože i dobit ćete savršenu masku za piling.

Za normalnu kožu žličicu aloe dodajte u rižin prah i njime istrljajte kožu. Za one koji imaju problematičnu kožu, osipe ili alergijske reakcije dobro je u uobičajeni kozmetički preparat dodati žličicu gela ili soka od aloe. Dobivena maska će dubinski očistiti pore i odstraniti rožnati površinski sloj kože.

Umirujuće sredstvo protiv opeklina

Za osjetljivu kožu koja lako pocrveni aloe vera gel je lijek jer će umiriti i rashladiti kožu. Tajna je u velikim količinama vode koje se nalaze u njezinim listovima. Presjecite listove aloe po dužini i iscijedite prirodni gel. Nakon toga ostatak spremite u frižider kako se ne bi osušio.

Lijek za alergije

Aloe vera obiluje antibakterijskim sastojcima poput vitamina A, C, E kao i mineralima koji su odlični u obnovi i zaštiti kože. Zahvaljujući bogatom sastavu hranjivih sastojaka aloe je efikasna protiv alergijskih reakcija i osipa na koži.

Prirodan antioksidans

Zahvaljujući aloinu i emodinu, aloe vera je jak antioksidans i bori se protiv slobodnih radikala koji izazivaju štetne posljedice. Ako ste uporni, koristeći aloe veru možete usporiti proces starenja i opuštanja kože.

Izvor: Elle.hr

Komentari