Balkan goes North uz Šveđane na INmusicu

Piše
Kristina Jelić

Jun 03, 2016

Ovogodišnji lineup INmusic festivala, upisuje još niz glazbenih imena poput A Knockout Angle, Alpaka, Anikee, Blomba, DDR Space Program, DJ Kimazo… INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu.

U projektu sudjeluje i Veleposlanstvo Švedske, a u ovom jedinstvenom glazbenom putovanju Hrvatsku će posjetiti švedski glazbenici: A Knockout Angle, Alpaka, Anikee, Blomba, DDR Space Program, DJ Kimazo, Huanastone, Joe & The Anchor, Kill The Kong, Kinetics, Kmodi & Lerk, Scarabé, Sleepwulf i Stereosouls. Bendovi će nastupiti na pozornici simbolički preimenovanoj u Balkan goes North dok će DJ-i zagrijati atmosferu u pauzama nastupa na popularnom festivalskom rasadniku mladih europskih snaga – INmusicovom Hidden stageu.

Joe & The Anchor inspirirani su raznim glazbenim žanrovima, najviše indie rockom i brit popom. U rokerskijim vodama je bend Sleepwulf – inspirirani pjesmama Black Sabbatha i Led Zeppelina. Huanastone predstaviti će pjesme s tekstovima koje dolaze iz i do srca, snažnim ritmom koji će pokrenuti tijelo te grunge riffovima. Alpaka su uz hard rock korijene inspirirani ambijentalnom i alternativnom glazbom. Kinetics kombiniraju klasične pop elemente s elektronikom, glazbenim petljama i višeslojnim aranžmanima te sve to zaokružuju lijepim vokalnim dionicama, a peteročlani A Knockout Angle pokazat će kako zvuči popunk. DJ Kimazo nosi titulu najboljeg DJ-a u svom gradu dok su Kmodi & Lerk DJ ekipa koja namjerava osvojiti svijet.

Alpaka

DDR Space Program uz mnoštvo sintisajzera obećava svemirsko-elektro-sinth glazbeno iskustvo. Blomba je jedan od švedskih najvrućih novih bendova te su spremni osvojiti i publiku INmusica. Anikee je indie-pop-elektro projekt autora Martina Johanssona kojem će se ovom prilikom pridružiti bubnjar Daniel Dala Holmberg te glazbenoj pozadini dodati i nešto hardcore metal ritmova. Za ljubitelje žešćeg zvuka pobrinut će se sedmeročlani metal bend – Kill The Kong koji će energičnim nastupom i sa čak dva vokala zasigurno zagrijati atmosferu. Tu je i Scarabé – bend koji istražuje, eksperimentira i proširuje granice heavy zvuka. Rock’n’soul bend Stereosouls kvartet je s gitarom, bass gitarom, bubnjevima, klavijaturama i četiri vokala.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog webshopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 349 kuna (+ transakcijski troškovi), cijena dnevne ulaznice iznosi 300 kuna (+ transakcijski troškovi) dok je cijena za sedmodnevni festivalski kamp 250 kuna (+ transakcijski troškovi). Kamperske ulaznice, kao i jednodnevne ulaznice za festival, dostupne su isključivo putem službenog INmusic webshopa.

Photo galerija (8 slika)

Komentari