Francuska vlada dijeli stipendije

Piše
Iva Bucić

Mar 10, 2017

Francuska vlada dijeli 10 jezičnih stipendija, devet stipendija za stručno usavršavanje i sedam stipendija za (pred)diplomski studij, a prijave traju do polovice travnja.

Vlade Francuske Republike dijeli osam jednomjesečnih stipendija za usavršavanje francuskoga jezika za studente svih diplomskih studija osim francuskog jezika, a uz to još su dvije stipendije rezervirane za studentice i studente diplomskog studija francuskog. Osim jezičnih stipendija, studente čeka sedam devetomjesečnih stipendija za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina te devet stipendija za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Kandidatima je za prijavu potreban Europass životopis, kopija domovnice i diplome zadnje stečene kvalifikacije te popunjeni obrasci. Studenti koji žele stipendiju za studij ili stručno usavršavanje trebaju uz to poslati studijski plan i prihvatno pismo, a osim studenata, francuska Vlada stipendira i nastavnike, kojima dodjeljuju devet jezičnih stipendija.

Dodatne informacije i potrebne obrasce potražite ovdje

Komentari