Započela izgradnja studentskog doma u Vukovaru

Piše
Mateo Galić

Sep 14, 2017

Polaganjem kamena temeljca započela je izgradnja Studentskog doma u Vukovaru koji će biti sastavni dio vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička. 

Dekan veleučilišta Mirko Smoljić rekao je kako se radi o velikom koraku za Vukovar i Veleučilište s čime će biti zaokružen studentski standard.

– Dom će biti na dva kata i imat će kapacitet od 108 ležajeva od kojih će pola njih imati svoja kupatila, a pola zajedničko. Imat će i šest soba za profesore koji će biti gosti predavači. Zemljište se prostire na 11.000 kvadrata pa ćemo tako osmisliti i razne druge sadržaje – rekao je Smoljić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 23 milijuna kuna u što ne ulaze i troškovi izgradnje studentske kuhinje. Planirano je da projekt izgradnje kuhinje bude predložen kod Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Rok izgradnje doma je 12 mjeseci pa se očekuje kako će studenti već sljedeću akademsku godinu na raspolaganju imati i Studentski dom.

– Vukovar će s izgradnjom doma postati pravi mali studentski centar na istoku Hrvatske. U sklopu Intervencijskog plana bit ćemo Gradu Vukovaru partner na obnovi Radničkog doma s čime bi povećali naše prostorne kapacitete. Planiramo pokretanje dva nova studija. Jedan će biti prehrambene bio tehnologije, a drugi iz tehničkih znanosti. Značit će to i povećanje broja studenata – rekao je Smoljić.

Izvor: Lokalni.hr

Komentari