Imaš ideju za poboljšanje uvjeta života u domu?

Piše
Iva Bucić

Dec 02, 2016

Možda se stanovnicima Save, Cvjetnog, Šare i Lašćine ponekad učini da se neki problemi riješe sami od sebe, uvjeti života u domu pod budnim su okom studentskih odbora.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu (SZZG) otvorio je potragu za ovogodišnjim čuvarima studentskih interesa, pa pozivaju zainteresirane stanovnike studentskih domova da se jave na e-mail studentski.zbor@gmail.com kako bi u suradnji s njima i SC-om unaprijedili život u svom studentskom domu.

Sanacijski upravitelj SC-a donio je prošli tjedan Pravilnik o studentskim odborima pri studentskim domovima, a sad je na Predsjedništvu SZZG-a da predloži članove domskih odbora. U svakom se domu na početku akademske godine bira sedam predstavnika, a članove nakon toga treba potvrditi SC.

Odbori djeluju kao savjetodavna tijela SC-a  i SZZG-a, a osim što predlažu mjere za poboljšanje života u studentskim domovima, odbori kontroliraju i usluge u menzama te potiču studentsku aktivnost i informiranost. Sastanci odbora inače su otvoreni za sve zainteresirane studente, koji imaju pravo i sudjelovati u raspravama. Naime, o svakoj temi na Odboru se najprije raspravlja, a zatim odlučuje.

Više informacija potražite na Facebook stranici SZZG-a.

Komentari