Dan doktorata na Medicinskom fakultetu

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 25, 2017

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u ozračju proslave stogodišnjice svoga utemeljenja, šesti put održava Dan doktorata 26. svibnja u 10 sati u prostorima Fakulteta na adresi Šalata 3.

Više od 140 doktoranda druge i treće godine doktorskih studija Biomedicina i zdravstvo te Neuroznanost prikazat će rezultate doktorskih istraživanja ili planove istraživanja sažecima i posterima.

Dan doktorata otvoren je za znanstvenu javnost, ali i obvezan dio izobrazbe na doktorskim studijima Medicinskoga fakulteta. Za doktorande je to praktični način učenja kako prikazati i braniti rezultate istraživanja, a za posjetitelje prigoda da se upoznaju s dijelom znanstvenih istraživanja Medicinskoga fakulteta. Ova vrsta okupljanja doktoranda, mentora i uglednih međunarodno priznatih znanstvenika pruža nam svima izvrsnu priliku za razmjenu iskustava i ideja u područjima istraživanja, kao i u znanosti općenito.

Ove godine na Danu doktorata Medicinski fakultet ima osobito zadovoljstvo prikazati vrhunska istraživanja troje svjetski priznatih znanstvenika, koji će održati predavanja u području neurologije bolnih stanjaprof. Bahman Jabbari (Sveučilište Yale), u području patologije karcinoma dojkeprof. Fattaneh A. Tavassoli (Sveučilište Yale) i u području neuroznanstvenih istraživanja učenja i pamćenjaprof. Michael Frotscher (Sveučilišna bolnica Hamburg-Eppendorf).

Izvor: unizg.hr

Komentari