Inatimo se zajedno u Osijeku 23. rujna

Piše
Mateo Galić

Sep 07, 2017

U jeku sve većeg odlaska talentiranih mladih iz Hrvatske, Svjetski savez mladih Hrvatska čini suprotno — osposobljava ih za ostanak.

“Kukanje uz ispijanje kave preokrenuli smo u educiranje i osposobljavanje mladih o pozitivnim promjenama koje mogu samostalno pokrenuti u lokalnoj i široj zajednici.”

U subotu, 23. rujna, u Osijeku će se održati besplatna radionica za mlade do 30 godina, a cilj ove inicijative je osnaživanje mladih za aktiviranu suradnju i uključenost u demokratski život Hrvatske.

1

Radionica se provodi u sklopu projekta Suprotiva (Suradnjom protiv apatije) čije je provođenje osigurano sredstvima Europske komisije, putem Agencija za mobilnost i programe Europske Unije u sklopu programa Erasmus+ program, KA3 — Stukturirani dijalog.

Mladi se sve više suočavaju s izazovom ostanka, žele stvoriti bolju budućnost, preoblikovati perspektivnost te zajedničkim snagama probuditi svoju generaciju. Na radionici će mladi imati priliku saznati što je Nacionalni program za mlade i Savjet mladih te kako EU alatima aktivnog građanstva mogu zahtijevati promjene na lokalnoj i državnoj razini.

Također, susrest će se s lokalnim donositeljima odluka te kroz otvorenu raspravu otvoriti prostor za predstavljanje realnih problema s kojima se suočavaju. Po završetku edukacije svatko od sudionika dobit će Youthpass certifikat, kao potvrdu o sudjelovanju.

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja se bavi promicanjem i zaštitom ljudskog dostojanstva kroz edukaciju, javno zagovaranje i kulturu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2012. godine i broji sedamdesetak aktivnih članova između 18 i 30 godina.

Više o Udruzi možete pronaći ovdje.

Komentari