Projektu „Djeca medija” nagrada za medijsku pismenost

Piše
Sponzorirani članak

Sep 23, 2017

U Sarajevu je, 22. rujna 2017. društvu za komunikaciju i medijsku kulturu (DKMK) na međunarodnoj konferenciji o medijskoj pismenosti Media Meets Literacy uručena posebna nagrada žirija za dugogodišnji rad na projektu Djeca medija.

Konferencija koju je organizirala Evens Foundation, vodeći promotor medijske pismenosti u Europskoj uniji, okupila je najveće stručnjake iz cijele Europe i svijeta. Tijekom dva dana predavanja i zanimljivih panela, organizirana je i svečana dodjela nagrada za najbolje projekte medijske pismenosti u Europi. Prvu nagradu osvojio je talijanski projekt „Otherness” koji o medijskoj pismenosti obrazuje migrante u Italiji.

Predsjednik udruge Danijel Labaš, potpredsjednici Lana Ciboci i Igor Kanižaj

Posebnu nagradu međunarodnog žirija dobio je hrvatski projekt „Djeca medija“ Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba, a nagradu su primili predsjednik DKMK-a izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš te potpredsjednici udruge Lana Ciboci, mag. comm., i doc. dr. sc. Igor Kanižaj.

„Doista smo sretni i ponosni što smo dio velike obitelji promicatelje medijske i informacijske pismenosti, ne samo u Europi nego i u svijetu. Kao što sam već isticao, ova nagrada došla je u pravo vrijeme kao potvrda svim članovima DKMK-a koji više godina predano rade na promociji medijskog obrazovanja. Svojim smo radom na primjeru Djece medija dokazali da volonterski projekti mogu biti održivi i međunarodno prepoznati. Posebno nas raduje kako su međunarodne institucije potvrdile vrijednost našeg jedinstvenog pristupa medijskom obrazovanju djece, roditelja, stručnih suradnika, nastavnika i profesora“, istaknuo je izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Nagrada

A da je nagrada zaista veliki uspjeh, pokazuje i činjenica da je hrvatski projekt izabran između 50 različitih projekata iz 15 europskih zemalja. Žiri je posebno impresionirala činjenica da su projekt zajedno pokrenuli studenti novinarstva i komunikologije te njihovi profesori, ali i način na koji projekt pristupa medijima, važnost konteksta u kojem djeluje u Hrvatskoj te utjecaj koji ostvaruje kako na sudionike, tako na volontere projekta.

Komentari