Informirajte se o prometnim čudima na studentskom portalu PROM

Piše
x-ica tim

Apr 26, 2016

PROM, časopis studenata Fakulteta prometnih znanosti ima tradiciju dužu od 18 godina, no naše zanimanje privukao je istoimeni portal koji svakodnevno nudi zanimljive teme iz prometne sfere.

Prvotna ideja i realizacija portala PROMkoji svakodnevno servira pregršt zabavnih i ozbiljnih tema vezanih uz promet, datira još iz 2008. godine kada su studenti Fakulteta prometnih znanosti napravili prvu verziju portala. Na njemu su objavljivani članci iz tiskanog časopisa. Međutim, nakon što su studenti koji su vodili portal završili studiranje, portal je ostao i na njemu se punih 7 godina ništa nije radilo.

Prošle je godine student Željezničkog prometa na FPZ-u, Marin Dokoza, došao na ideju da se portal ponovno pokrene. Nakon nekoliko mjeseci pripreme neočekivano je uspio sakupiti prvih nekoliko članova i urednika web portala, a ubrzo je formirano i uredništvo koje čine studenti volonteri. Nakon nekoliko tjedana priprema, portal je uspješno krenuo s radom. Uskoro su članovi sakupili sredstva i napravili redizajn stranice. Uz to, predstavljen je novi vizualni identitet s novim logotipom.

Ideja portala je da se studentima te društvu pruži prava slika o važnosti prometa i transporta. Promet i transport nešto su što koristimo svakodnevno. Ovisimo o tome jer hrana koju jedemo, stvari koje koristimo prešle su često dug put kako bi došle do nas. Također, kvaliteta javnog prijevoza utječe na kvalitetu naših života, a da ljudi toga nisu ni svjesni.

Osim važnosti prometa, web portal je stvorio platformu koja pruža nove mogućnosti za studente raznih usmjerenja. Mogućnosti je beskonačno, a samo o količini truda koji student uloži ovisit će koliko će mogućnosti biti iskorišteno. Ističu to i članovi uredništva koji otkada rade na portalu vide veliki napredak u vlastitom načinu izražavanja, bolje poznavanje stvarnog stanja struke kojom se bave te ih to priprema za buduća radna mjesta.

Od samog početka rada tim koji radi na portalu zabilježio je velik interes. Portal dnevno posjeti oko 100 posjetitelja dok je od početka rada portala ostvareno više od 13 000 posjeta. Uredništvo je također raslo te sada broji 11 članova među koji su svi studenti i na portalu rade u slobodno vrijeme.

Uspjeh portala portala mjeri se i u drugim oblicima. Naime, jedan od članova uredništva može se pohvaliti da je na razgovoru za posao budući poslodavac zatražio da mu pokaže portal. Nakon što je poslodavac vidio članke na kojima je novinar radio izjavio je da je to veliki plus i novinar je dobio posao. To je dokaz da studenti uvelike mogu imati koristi od ovakvih projekata, a ujedno je i poziv da se pridruže timu koji radi na web portalu.

Vijesti iz svijeta prometa u režiji studenata prometa možete pratiti i na Facebooku.

Komentari