Radionica Studiraj u Europi! Nude se i stipendije :)

Piše
Ana Leko

Mar 30, 2016

Prijavi se za radionice o Studiju u Europi koje će se održati u Rijeci, Zagrebu i Splitu, a nude se i četiri djelomične stipendije za studente iz Hrvatske.

Radionice pod nazivom Studiraj u Europi! Workshop, održat će se u Rijeci, Zagrebu i Splitu od 4. do 8. travnja. Na njima će svi zainteresirani budući i sadašnji studenti moći saznati sve što ih zanima studiju u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj.

Studij u Švicarskoj

Švicarska definitivno prednjači u obrazovanju i pripremanju kadrova za karijeru u hotelijerstvu i turizmu. Specifičnost njihovog pristupa je u tome što akademsko obrazovanje upotpunjuju s praktičnim radom i svaki semestar se izmjenjuju akademska nastava i plaćeno stručno stažiranje u trajanju od 4 do 6 mjeseci koje studentima omogućuju u najboljim svjetskim hotelima, restoranima, ili na kruzerima.

Na taj način omogućuju stvaranje visokoobrazovane i kvalificirane radne snage za kakvom se danas otimaju najpoznatiji turistički divovi jer završetkom preddiplomskog studija njihovi diplomanti osim vrlo cijenjene švicarske diplome imaju barem godinu dana radnog iskustva.

Prošle godine četvero srednjoškolaca iz Hrvatske dobilo je priliku studirati na jednom od prestižnih švicarskih fakulteta Hotel and Tourism Management Institute Switzerland uz djelomičnu stipendiju.

Ove godine nude se još četiri djelomične stipendije za novu generaciju učenika, a početkom travnja predstavnik fakulteta Petr Jiskra dolazi u Hrvatsku gdje će sudjelovati na radionicama Studiraj u Europi! koje organizira BHV Education.

Saznajte više o radionicama – Studij u Švicarskoj

Master programi u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji

Upišite neki od 250 master programa na engleskom jeziku: Cognitive Behavioural Therapy, Dance, Criminology/Victimology and Criminal Justice, Cognitive Neuroscience, Acting, Film Studies, Playwriting, Quantitative Finance, Intelligent Systems and Robotics, Molecular Medicine, Cardiology, Media, Art and Design, English, Business Administration… 

Danas je Hrvatima studiranje u Velikoj Britaniji pristupačnije nego ikada prije. Kao EU građanin imate pravo na studenski kredit koji pokriva školarinu, a vraćate ga tek po završetku studiranja i kada zarađujete minimalno 21 000 funti godišnje. Velika Britanija san je svake mlade osobe, a diploma stečena u Ujedinjenom Kraljevstvu kod poslodavaca u cijelom svijetu ima reputaciju kvalitete i visokog standarda.

U Nizozemskoj trenutno studira oko 65 000 internacionalnih studenata. Taj podatak ne iznenađuje jer je Nizozemska jedna od najotvorenijih i najliberalnijih zemalja u Europi koja nema predrasuda prema strancima, nije opterećena statusnim razlikama, a istovremeno je centar europske kulture, umjetnosti i sporta. Školarine su pristupačne, a studenti mogu uz studij raditi te se prijaviti za studentski kredit. Također, Nizozemska privlači veliki broj stranih studenata zbog jeftinijih troškova života, opuštenijeg životnog stila i činjenice da svi govore engleski. Studenti mogu birati između 40-ak preddiplomskih i diplomskih programa na engleskom jeziku iz područja ekonomije, prava, društvenih i humanističkih znanosti te umjetnosti.

Saznajte više o radionicama – Pronađi master program u Europi po svojoj mjeri

Raspored radionica:

Rijeka

  • 4. travnja od 10 do 17 sati, Gimnazija A. Mohorovičića

Zagreb

  • 5. travnja od 10 do 17:30 sati, XVI Gimnazija
  • 6. travnja od 11 do 18 sati, Studentski centar

Split

  • 7. travnja od 10 do 17:30 sati, Grafička škola
  • 8. travnja od 9 do 14 sati, Ekonomski fakultet

Na radionicama će se učenici i njihovi roditelji moći izravno prijaviti za studij i stipendiju te saznati detalje o samome fakultetu.

Sve informacije možete pronaći na web stranicama BHV Education, a za eventualna pitanja obratite se Mariji Juranović na e-mail adresu marija@bhv.hr

Komentari