EgoFree Festival – nova festivalska priča u Splitu

Piše
Livia Maričević

Apr 26, 2016

Ususret nadolazećem vikendu kojeg će obilježiti EgoFree Festival, jedna od organizatorica, Laura Ivelja, detaljnije nas je upoznala s konceptom festivala, izvođačima i svim popratnim zanimljivostima.

Festivalska karta Splita od ove će godine biti bogatija za još jedno zanimljivo događanje. EgoFree Festival održat će se 30. travnja i 1. svibnja u parku Turska kula u organizaciji Underground Control uz potporu brojnih splitskih udruga.

1. Kako ste došli na ideju organizacije festivala i odakle ime EgoFree?

Turska kula predivna je prostrana zelena površina koja je dugo bila napuštena i zaboravljena. Prije godinu dana, na inicijativu dr. Kalilića i brojnih volontera započela je akcija čišćenja i revitalizacije parka Turska kula, a nama kao velikim ljubiteljima plesa na otvorenom nije puno trebalo da krenemo s planiranjem EgoFree festivala 🙂 EgoFree izražava našu želju da se ljudi liše ega, oslobode plesom u prirodi i kroz zabavu pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

2. Što sve posjetitelji mogu očekivati i gdje se mogu pronaći informacije o festivalu?

Na dvije EgoFree pozornice izmjenit će se 30ak izvođača iz Splita i Dalmacije koji će nas pokušati rasplesati u jazz fusion, dub/reggae, funk, disco i house ritmovima. Posjetiteljima će svoje rukotvorine pokazati preko 15  neafirmiranih umjetnika, a Čistina humanosti predstaviti će ekološke proizvode Zadruge Start i radove udruge Anst. Na spomenutoj čistini prodavati će se srećke za lutriju, čiji prihod ide udruzi Most i udruzi Sehaliah, i prikupljati donacije za Socijalnu samoposlugu Solidarnost Split. Na Livadi za novi dom, već udomljeni četveronošci iskušati će se u manekenskim vodama u nadi da će i njihovi prijatelji, štićenici udruge Sehaliah, dobiti svoju priliku za sreću. Kao alternativnu zabavu za sve uzraste platforma Ubijmo dosadu sprema radionicu žongliranja i capoeirae, Centar Plesa zagrijat će plesače zumba i salsa radionicom, a Yoga&Art House izbalansirati skupnom meditacijom i jogom. 🙂

3. Jesu li već objavljeni svi izvođači ili pripremate i nekakvo iznenađenje?

Popis izvođača koji će nastupati objavljen je na službenom događaju festivala na Facebooku, a da ne stane sve na cjelodnevnom opuštajućem izletu u prirodi, za neumorne plesače pripremili smo službeni nastavak festivala u klubu Judino drvo 🙂

4. Postoji li nekakva suradnja o povoljnijim kartama s prijevoznicima za posjetitelje izvan Splita?

Ove godine ne postoji nikakva suradnja s prijevoznicima o povoljnijim kartama, ali s obzirom na interes i pozitivne reakcije na festival razmislit ćemo o tome za dogodine 😉

5. Gdje će biti after party festivala?

After party festivala održati će se u subotu 30. travnja u klubu Judino Drvo, a tom prilikom u Split prvi put dovlačimo teksaškog DJ heavyweighta s berlinskom adresom Brett Johnsona! Cijena ulaznice iznosi 70kn i neće biti dostupna u pretprodaji.

6. Poruka za sve posjetitelje.

Na EgoFree festival pozvani su ama baš svi! Dvodnevni opuštajući izlet u prirodu s ušima milom glazbenom podlogom, radionicama i rukotvorinama ujedinit će našu ljudskost kako bi pomogli odbačenima, na marginama društva. Ubijamo ego, plesom!

Sve informacije i detalji o festivalu mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici EgoFree festivala.

Komentari