Jarac, naš učitelj i vođa

Piše
Branka Kovač

Dec 22, 2016

Jarac je mudrac koji je dostojan razgovora s dušom planeta. On je učitelj i vođa koji će organizirati naše društvo, uskladiti ga s potrebama prirode i paziti da ništa što je stvoreno ljudskom rukom ne narušava prirodnu ravnotežu.

Jarac – Zemljani znak

Zemljani znakovi (Bik, Djevica, Jarac) osvještavaju povezanost duhovnog i materijalnog svijeta, uče o tijelu i načinima kako se uklapamo u prirodu oko nas.

Bik nam pokazuje da radom dobivamo plodove koji nas hrane, i održavaju naše tijelo zdravim. Djevica komunicira sa svijetom prirode i vraća u ravnotežu odnos čovjeka i okoliša. U Biku smo uzimali od Zemlje, Djevica želi vratiti – osluškuje poruke biljaka, životinja, prostora i liječi što treba biti izliječeno. Ona je Šaptač Majci Zemlji – priprema ju za šok ulaska ljudske civilizacije. Djevicama je povjerena zadaća da sa svijetom prirode dogovore detalje i organiziraju način na koji ćemo se mi kao društvo u nju useliti. Jarac je graditelj. Gradi u skladu s okolišem, postavlja strukturu i nastambe u koju će smjestiti cijelu zajednicu.

Upoznajemo znak Djevice

Suradnja s dušom Planeta

Jarac je arhitekt koji oblikuje građevine u skladu s prirodom, i pazi da ništa što je stvoreno ljudskom rukom ne narušava prirodnu ravnotežu. Rješava se luksuza, odriče se nepotrebnog i na taj način stvara suradnju s Majkom Zemljom. On je mudrac koji je dostojan razgovora s dušom planeta, on je učitelj i vođa koji će organizirati naše društvo i uskladiti ga s potrebama planete.

jarac

Poput svakog od nas zasebno, društvo u cjelini čini jedno živo biće, kao što je i planet živo biće. Planet domaćin i društvo koje ga naseljuje su bića koja se isto tako razvijaju i uče, a Jarac je taj koji u ime društva razgovara s okolišem, koordinira razvoj društva u dosluhu s planetom domaćinom, pregovara s njim te zajednički stvaraju planove za svoju evoluciju. Društvo i Planet, ruku pod ruku, rastu zajedno, a Jarac je taj koji ih povezuje i pomaže im razriješiti nesuglasice koje se javljaju po putu.

Dar i izazov Jarca


Svaki korak Jarčevog odricanja je korak bliže transcendenciji.
Kao zadnji zemljani znak, on se priprema na odlazak iz materijalnosti. Usvojio je svo znanje o funkcioniranju duše u inkarniranom obliku, i može biti mudar, suosjećajan, strpljiv učitelj za duše koje se još ne snalaze potpuno u tjelesnosti.

Ako u sebi nosite energiju Jarca, pazite da se zbog njegove temeljne energije odricanja i gubitka ne osjetite nesigurno ili manje vrijedno. Jarac je na putu gubitka, ali samo zato da bi se oslobodio nepotrebne težine, poletio u nematerijalne svjetove i vratio se u stanje Jedinstva sa svime što postoji.

Komentari