Kako znakovi zodijaka polažu ispit

Piše
Branka Kovač

Sep 01, 2016

Ovan si upisuje ocjenu sam, Raku treba slatki zalogaj, Škorpion polaže htio to profesor ili ne… Svaki znak zodijaka funkcionira na svoj osebujan način, pa tako i izlazak na ispit mora prilagoditi sebi.

Položiti ispit je časak posla ako znamo pravu strategiju, onu koja je nama prirodna. Pogledajte koji je znak naglašen u vašoj natalnoj karti – to može biti znak u kojemu je Sunce ili Mjesec, ili se možda puno planeta našlo u tom znaku. Pročitajte smjernice za naglašeni znak, uspjeh je zagarantiran.

Ovan

ispit

U 15 minuta ispričajte sve što želite, uzmite profesoru indeks iz ruke i upišite si sami ocjenu. Odjurite u referadu raspitati se bi li vam odobrili molbu da odmah pristupite diplomskom ispitu, a da preostale ispite položite naknadno. Nema veze ako ste prva godina. Vrijedi pokušati.

Bik

ispit

Vi znate sve. Ispit je samo procedura. Kad profesor postavi pitanje, uzmite si pola sata za razmišljanje, ne treba žuriti. Rastegnite odgovor što je moguće više. Ošamutite profesora dosadom – neće se sjetiti pitanja koje vam je postavio i ne može tvrditi da niste u pravu. Jer vi ste uvijek u pravu.

Blizanci

ispit

Dogovorite dva ispita u isto vrijeme i zakasnite. Da izbjegnete dosadu, zahtijevajte da vas oba profesora ispituju u isto vrijeme, naizmjence odgovarajte jednom pa drugom. Lažite i izmišljajte što više možete. Ispričajte par šala ili anegdota da biste povisili ocjene. Ako se dobivena ocjena na neki način može falsificirati, dajte si truda.

Rak

ispit

Neka vas ispred faksa čekaju mama, tata, deda, baka, braća, sestre i kućni ljubimac. Ako imate obitelj u dijaspori, obavezno i njima platite smještaj i putne troškove, ako bi vam trebala dodatna podrška. Spakirajte si nešto slatko da možete gricnuti tijekom ispita. Ne nudite profesora, to je vama za utjehu. Ako profesor bude pregrub, plačite.

Lav

ispit

Tražite posebnu prostoriju gdje ćete se psihički pripremati za izlazak na ispit. Sa sobom povedite snimatelja i šminkera, vaš performans mora biti zabilježen. Ako niste učili, povedite sa sobom i ekipu statista koji će svaki vaš nesuvisli odgovor popratiti pljeskom i uzvicima oduševljenja, te tako odvratiti pozornost sa zgroženog lica profesora. Snimak ispita mora biti savršen.

Djevica

ispit

Vi niste zaslužili prolaz. Učili ste tjednima, danonoćno, ali ne, to nije dovoljno. Mogli ste bolje. Profesora iskritizirajte jer nije ni on neka sreća. Ponudite se da ćete čistiti prostorije fakulteta sve dok se ne iskupite za svoj bezobrazan nedostatak znanja.

Vaga

ispit

Donesite profesoru buket cvijeća i fino vino, tokom ispita konstantno provjeravajte osjeća li se dobro i kako možete za njega ovo iskustvo ispita učiniti ugodnijim. Nakon što položite ispit, nemojte biti neuljudni. Pošaljite poruku ili mail, zahvaljujući se na svemu i izrazite iskrene želje da se sretnete opet.

Škorpion

ispit

Na svako pitanje odgovarajte protupitanjem. Bitno je da se zna tko je gazda. Vi ćete dati informacije koje vi želite dati, kad želite dati. I dobro znate koja ocjena je vaša, nema diskusije. Ako ne uspijete dobiti željenu ocjenu, planirajte osvetu.

Strijelac

ispit

Konačno ste dobili priliku držati predavanje! Nemojte se zamarati sa čovječuljkom ispred vas kojeg, čini se, iskreno zanima sve što znate, i koji će u vaš indeks upisati neku brojku. Dajte napaćenom narodu sve odgovore koje od vas traži. Prorok je stigao!

Jarac

ispit

Obucite odijelo, u aktovku spremite prijedlog relevantnih pitanja za dotični kolegij i uručite ga profesoru kao smjernice za vaš ispit. Ako profesor postavi inteligentno pitanje, nasmijte se s odobravanjem i pohvalite ga. Uživajte u prezentaciji svog znanja ljudima koji su jednako tako sposobni i uspješni kao i vi.

Vodenjak

ispit

Na ispit dovedite prijatelje, na svako pitanje odgovarajte timski. Ako imate ideju kako poboljšati ili proširiti teoriju dotičnog kolegija, obavezno podijelite s profesorom svoju viziju i pokušajte ga uključiti u vaše aktivnosti. Ako primijetite da profesor ne reagira na vaše briljantne inovacije, organizirajte prosvjed.

Ribe

ispit

Otvorite s profesorom bocu vina, uzmite ga za ruku i zapjevajte vašu omiljenu pjesmu o izgubljenoj ljubavi. Otiđite doma i uvjeravajte se da ste zapravo prošli ispit. Nakon par godina, vratite se u stvarnost i pokušajte opet. Potražite istog profesora, donesite istu sortu vina i sa čežnjom se zajedno prisjećajte onog dana kada ste zapravo pali ispit, ali to niste shvatili. Uzmite si vremena da se i ti osjećaji slegnu. Kada ste spremni, pokušajte opet. Ali nemojte učiti, samo vjerujte.

Komentari