Ludilo zvano Dimensions festival završilo više nego ludo

Piše
Kristina Jelić

Aug 30, 2016

Najuspješnije do sad 5. izdanje Dimensions festivala koji se od četvrtka 25. kolovoza do nedjelje 28. kolovoza održao na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo je završilo. Među 8 000 posjetitelja ove se godine našlo čak dvostruko više posjetitelja iz Hrvatske i regije.

Prošlotjedni rasprodani najavni koncert Dimensions Festivala s britanskom skupinom Massive Attack kao zvijezdama večeri proglašen je glazbenim događajem ljetne sezone te je na najbolji način najavio rasprodano, peto izdanje festivala probrane elektronske glazbe koji se održao na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo.

DIMENSIONS_ZAVRSIO

Na devet festivalskih pozornica na kopnu i na brojnim zabavama na brodovima koji su plovili brijunskim arhipelagom nastupilo je oko 170 raznorodnih glazbenika iz cijelog svijeta.

Najveći interes domaće publike izazvao je nastup kanadskog DJ-a i producenta Richiea Hawtina koji je ljubiteljima beskompromisnog techno zvuka pružio četverosatnu porciju istog na kultnom Moat stageu gdje je nastupao u društvu s Rødhådom i DJ-ima iz zagrebačkog kolektiva Ekstrakt.

Richie_Hawtin__Dimensions_Festival_2016__02

Richie Hawtin

Ovogodišnji lineup Dimensions Festivala označio je i povratak živim svirkama – koncertima, kao i raznim live nastupima kojima su obilovale sve pozornice na tvrđavi, ali i popularni dnevni The Beach Stage. S nestrpljenjem se očekivao nastup čikaške house legende Larryja Hearda aka Mr. Fingersa, koji je nastupio nakon dvadesetogogodišnje pauze te je oduševio prepunu, najveću festivalsku pozornicu The Clearing na kojoj su se nastupima uživo iskazali i Octave One, Moritz Von Oswald Trio, Darkstar te apsolutna zvijezda festivalske nedjelje – australski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote.

Larry_Heard__Dimesions_Festival_2016 (1)

Larry Heard

Svojevrsno koncertno iznenađenje priredio je hrvatski kolektiv sastavljen od samih glazbenih izvrsnika – ABOP. Sastav je izvodio različite materijale iz svog petogodišnjeg djelovanja te pjesme s debitantskog albuma nazvanog ABOP i izdanog na diskografskoj etiketi PDV.

ABOP, Dimensions Festival 2016 (1)

ABOP

U ime domaćeg dijela organizacije želimo prvenstveno čestitati našem velikom, međunarodnom timu na ostvarenom rezultatu i najuspješnijem izdanju Dimensions Festivala do sada. To ne bi bilo moguće bez već spomenutih izvođača i gostiju, stanovnika Štinjana i Pule, kao i svih partnera i suradnika koji podržavaju i pomažu realizaciju ovog jedinstvenog događanja, izjava je Vedrana Meniga, direktorica Pozitivnog ritma.

Noah Ball, jedan od direktora Dimensions i Outlook festivala, izuzetno je zadovoljan polujubilarnim, petim izdanjem ove elektronske fešte, evo što je on izjavio:

Izuzetno smo počašćeni što smo za peto izdanje Dimensions Festivala bili u mogućnosti u rasprodanu Arenu dovesti jedan od naših najjačih bookinga – legendarni Massive Attack te što smo na samom festivalu ugostili legendu i jednog od čelnika house glazbe Larryja Hearda koji je ovom prilikom nastupio uživo nakon dvadeset godina pauze. Sretni smo i ne krijemo osmijehe!

Pogledajte galeriju slika i uvjerite se u vruću atmosferu koja je vladala tih četiri dana.

Photo galerija (13 slika)

Komentari